Goedemorgen Bitcoin: VS pompt 900 miljard dollar de wereld in

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Amerika pompt $900 miljard in economie, weet Bitcoin te profiteren?

Amerika overweegt 1.000 miljard dollar aan extra steunmaatregelen vanwege de coronacrisis. Het Amerikaanse Congres is namelijk akkoord over de grootste financiële stimulans uit de geschiedenis. Het is een maatregel die impact gaat hebben op het bedrijfsleven, de dollar en ook bitcoin.

Het voorstel is om bijna $1.000 miljard, of anders gezegd: $1 biljoen, in de economie te pompen. Dit gaat op verschillende manieren gebeuren. Allereerst komt er weer een cheque aan van maximaal $600 voor het gros van de Amerikanen.

Honderdduizenden Bitcoin beleggers getroffen door lek bij hardwarefabrikant Ledger

Een deel van het klantenbestand van Ledger is nu voor iedereen te downloaden op RaidForums. Ruim 1 miljoen emaildressen en 270.000 bestellingen (met telefoonnummer en adresgegevens) zijn nu gedeeld op een forum voor database hacks.

Ledger maakt bitcoin hardware wallets om bitcoin op te slaan. Klanten bestellen daar een product om zichzelf te beschermen, maar nu liggen de gegevens op straat. In juli 2020 drongen hackers de database van Ledger binnen.

Zij wisten de emails van meer dan een miljoen mensen te stelen. Daarnaast zijn er ook veel adressen en telefoonnummers gelekt.

Bitcoin beurs Binance moet handel uren stilleggen vanwege storing

Bitcoin beurs Binance kampt maandag met een urenlange storing, zo maakt de exchange bekend. Hierdoor ligt een groot deel van de diensten plat, zoals de spot en margin handel.

Want ook het opnemen en storten van cryptovaluta is niet mogelijk, net zoals de peer-to-peer handel en de over-the-counter desk. Lopende orders worden momenteel gecanceld, zo meldt de beurs.

Een behoorlijke knauw voor de markt, want Binance is een belangrijke beurs vooral voor kleinere munten. Maar ook door het handelspaar Bitcoin-Tether (BTC/USDT) blijft Binance relevant voor de bitcoin markt. Beleggers reageren woest op Twitter.

Oeps.. Bitcoin bezitter betaalt $76.000 voor minuscule betaling

Een anonieme Bitcoiner maakte in het weekend een grote fout. Het verstuurde een klein beetje bitcoin voor maar liefst tienduizenden dollars aan transactiekosten.

De transactie is in de blockexplorer (en ook op jouw eigen node) terug te zien. Het gaat om een betaling van 0,00005 BTC, wat met de huidige prijs neer komt $1,10. De transactiekosten voor deze betaling bedroegen echter 3,49 BTC. Dit staat dan weer gelijk aan ruim $76.000.

Hup Bitcoin met Klukluk: Ledger lek & het veilig opslaan van je BTC

Voor deze kersverse aflevering schuift Marnix van o.a Beginnen met Bitcoin en Storingbitcoin aan bij de Hup Bitcoin podcast. Samen met Robin Heester en Wessel Simons neemt hij de laatste Bitcoin nieuwtjes door.

Ledger is ernstig in verlegenheid gebracht doordat fysieke adressen van 270.000 orders op straat zijn komen te liggen. Hoe heeft het zover kunnen komen, wat zijn de risico’s voor de gemiddelde bitcoiner?

Het veilig opslaan van je bitcoin blijft daarom essentieel om het te kunnen gebruiken en bezitten. We nemen een paar tips met je door.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...