Goedemorgen Bitcoin: Whale verstuurt 1.000 BTC die al 10 jaar stil stond

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Israëlische belastingdienst vraagt burgers om informatie over vermogen in Bitcoin (BTC)

Wereldwijd proberen overheden en andere instanties steeds meer grip te krijgen op bitcoin (BTC). De Israëlische belastingdienst (ITA) vraagt burgers voor meer informatie over hun bitcoin bezittingen.

Die data vraagt de overheidsinstantie natuurlijk niet voor niets: zij willen weten wat je hebt, en als je pech hebt moet je dan wat extra betalen. In Israël geldt een belasting op 25% voor je winsten op BTC.

Naast de persoonlijke vragen gaat Israël ook actief rondvragen bij bedrijven binnen en buiten Israël. Net als in Nederland staan er hoge boetes voor het liegen tegen de belastingdienst.

Amerika pompt $900 miljard in economie, weet Bitcoin te profiteren?

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw pakket met steunmaatregelen. Er is zo’n $900 miljard gemoeid.

Amerikanen kunnen rekenen op ‘slechts’ $600 per persoon, het andere deel van deze gaat naar allerlei andere potjes. Het is de grootste financiële stimulans uit de geschiedenis. Het is een maatregel die impact gaat hebben op het bedrijfsleven, de dollar en ook bitcoin (BTC).

Vroege Bitcoin whale ontwaakt: 1.000 BTC die al 10 jaar stil stond verstuurd

Zondag is er een heleboel stokoude Bitcoin (BTC) uit de winterslaap ontwaakt. Een vroege miner heeft namelijk in een transactie 1.000 BTC verstuurd die al sinds 2010 op het adres stonden.

De waarde van deze transactie is volgens de actuele prijs ruim $27 miljoen waard, terwijl de eigenaar hier destijds nauwelijks voor iets heeft betaald.

We kunnen namelijk stellen dat het gaat om een vroege miner. In de beginjaren van het netwerk kon je nagenoeg gratis minen, naast een beetje stroomkosten.

De transactie bestaat uit 20 keer de blocksubsidie. In 2010 was dit nog 50 BTC per block, een getal dat inmiddels al drie keer is gehalveerd tot het huidige 6,25 BTC. Twintig keer een blockbeloning van 50 bitcoin komt neer op het totaal van 1.000 BTC.

De twintig UTXO’s die als ‘coinbase’ transactie zijn vrijgeven – de block subsidie – dateren allemaal uit de herfst van 2010. Dat is ruim anderhalf jaar na het allereerste genesis block van Satoshi Nakamoto. Destijds waren er nog maar tussen de 79.000 en 81.000 blocken gedolven.

Goedemorgen Bitcoin: Whale verstuurt 1.000 BTC die al 10 jaar stil stond

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...