Goedemorgen Bitcoin: Dit is waarom bitcoin beter is dan goud

2393 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe bankencrisis in maart 2024 bullish voor bitcoin?

De Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) heeft de rente op zijn Bank Term Funding Program (BTFP) verhoogd. BTFP is het voor regionale Amerikaanse opgezette steunprogramma. De hogere rentes zijn meteen van toepassing en daar komt bij dat het programma op 11 maart 2024 afloopt.

Komt er een nieuwe aflevering van de bankencrisis aan en wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Amerikaanse bankencrisis 2.0?

Het wordt interessant om te zien hoe de bankensector reageert op het aflopen van BTFP. Er zijn nu al analisten die speculeren dat de Federal Reserve in maart aankondigt dat het programma verlenging krijgt.

Wat je vaak ziet met overheidssteun is dat het begint als een “tijdelijke operatie” die vervolgens toch geen einde kent.

Een verlenging van BTFP lijkt cruciaal voor veel Amerikaanse banken, omdat het steunprogramma nog altijd heel populair is.

Dit is waarom bitcoin beter is dan goud

Bitcoin wordt al jaren het “digitale goud” genoemd binnen de financiële industrie. De komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten kunnen dat narratief weleens een boost geven.

Waarom? Omdat goud een ondoorzichtige asset is. Het is onmogelijk om te weten hoeveel goud er in omloop is en geen enkele partij kan “bewijzen” dat zij een bepaalde hoeveelheid goud bezitten.

Glassnode-oprichters voorspellen gigantische koersexplosie voor bitcoin

De oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode denken dat bitcoin aan de vooravond van een gigantische rally staat. Het gaat om de heren Jan Happel en Yann Allemann, die op Twitter schrijven onder het profiel Negentropic. Happel en Allemann geven aan dat bitcoin momenteel een klassiek bullish patroon neerzet, dat tot een gigantische uitbraak kan leiden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...