Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse geluiden over verbod op BTC

917 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Minneapolis Fed pleit voor verbod op Bitcoin om onevenwichtige begroting te voorkomen

De Federal Reserve Bank of Minneapolis heeft een controversieel document uitgebracht waarin wordt voorgesteld om Bitcoin te belasten of te verbieden om overheden te helpen permanente begrotingstekorten te handhaven. Het onderzoekspaper van 17 oktober stelt dat de gedecentraliseerde aard van Bitcoin uitdagingen creëert voor beleidsimplementatie, vooral in economieën waar de overheid afhankelijk is van nominale schulden om uitgaven te ondersteunen.

Het is nog maar de vraag of het enigszins mogelijk is om hier überhaupt een goed voorstel over te doen. Bij een eventueel verbod kun je jezelf afvragen hoe dit te handhaven is.

Poetin bevestigt dat BRICS digitale valuta’s gaat verkennen voor investeringsontwikkeling

De Russische president Vladimir Poetin bevestigt dat de BRICS landen digitale valuta’s gaan verkennen als onderdeel van strategie om westerse invloed te verminderen.

Op het BRICS Business Forum in Moskou heeft Poetin aangekondigd dat het landenblok (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) blijft discussiëren over het gebruik van digitale valuta’s in investeringsontwikkelingen.

Geldstroom naar cryptofondsen bereikt $2,2 miljard door optimisme over Amerikaanse verkiezingen

De instroom van kapitaal naar cryptofondsen heeft een nieuw hoogtepunt van $2,2 miljard bereikt. Deze stijging is voornamelijk te danken aan optimisme over de Amerikaanse verkiezingen, waarbij beleggers speculeren dat een mogelijke overwinning van de Republikeinen gunstig kan uitpakken voor de cryptomarkt.

In de Verenigde Staten was de toename het grootst met een instroom van $2,3 miljard, terwijl in andere delen van de wereld lichte uitstroom plaatsvond, vermoedelijk door winstnemingen. Dat meldt CoinShares.

Bitcoin profiteerde het meest van deze kapitaalinjectie, met een instroom van $2,13 miljard, wat de recente prijsstijging verder ondersteunde.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...