Goedemorgen Bitcoin: documentaire over BTC in El Salvador

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Documentaire: Bitcoin in El Salvador

Bitcoin is een wettig betaalmiddel in El Salvador. Het land is de eerste dat op dit niveau bitcoin omarmt. Benieuwd hoe het er precies aan toe is gegaan in El Salvador rondom de Bitcoin wet? Bekijk de documentaire!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Redacteur Arnold Hubach heeft namelijk alles vastgelegd tijdens zijn zesweekse verblijf in het Centraal-Amerikaanse land. Hij neemt je mee op reis naar El Salvador, het eerste land dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte.

Deze bitcoin miner fabrikant levert niet meer aan China

Bitmain levert geen bitcoin miners meer aan bedrijven in China. Het is het gevolg van een binnenlands verbod op bitcoin handel en mining dat sinds mei dit jaar van kracht is.

De levering wordt aanstaande maandag geheel opgeschort. Levering aan klanten buiten China gaan logischerwijs gewoon door.

Het moet een pijnlijk besluit zijn voor Bitmain, dat nu zelf bitcoin gaat delven in Kazachstan en Noord-Amerika maar nog wel de mining apparatuur fabriceert in China. Dus de maakindustrie is niet compleet verdwenen uit het land.

De binnenlandse markt was voor de onderneming belangrijk. Bijna 50% van de winst was in 2017 afkomstig uit China, in 2018 lag dat winstaandeel ook nog op 40%.

Bitcoin Focus: de opkomst van quantumcomputers

In Bitcoin Focus houden we je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van bitcoin. In de vorm van een nieuwsbrief bieden we je inzicht in de ontwikkelingen rondom de financiële revolutie.

Huidige computers moeten berekeningen die ze doen, na elkaar doen. We noemen de huidige computers binaire computers. Quantumcomputers kunnen, simpel gezegd, veel berekeningen tegelijk uitvoeren. Ze zijn daardoor heel veel sneller in bijvoorbeeld het kraken van encryptie, doorzoeken van databases en kunstmatige intelligentie.

Je kunt je hier inschrijven voor de Bitcoin Focus-nieuwsbrief!

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...