Deze bitcoin miner fabrikant levert niet meer aan China

Bitmain levert geen bitcoin miners meer aan bedrijven in China. Dat maakt het bedrijf uit Peking deze ochtend bekend.

Bitmain stopt levering in China

Het is het gevolg van een binnenlands verbod op bitcoin handel en mining dat sinds mei dit jaar van kracht is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De levering wordt aanstaande maandag geheel opgeschort. Levering aan klanten buiten China gaan logischerwijs gewoon door.

Het moet een pijnlijk besluit zijn voor Bitmain, dat nu zelf bitcoin gaat delven in Kazachstan en Noord-Amerika maar nog wel de mining apparatuur fabriceert in China. Dus de maakindustrie is niet compleet verdwenen uit het land.

De binnenlandse markt was voor de onderneming belangrijk. Bijna 50% van de winst was in 2017 afkomstig uit China, in 2018 lag dat winstaandeel ook nog op 40%.

Thuis mining

Het thuis minen van bitcoin is in opkomst vanwege de lage stroomprijs, maar dat is ook verboden. Om illegale activiteiten tegen te gaan, worden de controles ook steeds ingenieuzer.

De regionale overheid van Jiangsu aan de oostkust boven Shanghai onderzocht bijvoorbeeld het lokale energieverbruik en IP-verkeer van mining pools, zo meldt The Block.

Daaruit kwamen ruim 4.502 IP-adressen naar voren die verdacht zijn van het minen van cryptocurrency’s en overmatig energieverbruik.

Opvallend: 21% van die IP-adressen zijn toe te schrijven aan overheidsinstanties, openbare scholen en bedrijven.

Lokale energie – en internetbedrijven doen ook steekproeven onder lokale Chinese miners met vragen over illegale mining activiteiten en energieverbruik.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...