Goedemorgen Bitcoin: Europese Centrale Bank verlaagt rente

549 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ECB verlaagt rente, goed nieuws voor bitcoin

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag aangekondigd de rente met 25 basispunten te verlagen. Dit besluit volgt op een bijgewerkte beoordeling van de inflatievooruitzichten en de effectiviteit van de monetaire beleidsmaatregelen. De renteverlaging geldt voor de drie belangrijkste ECB-rentes, waaronder de depositorente, die vanaf 23 oktober 2024 daalt naar 3,25%.

Dit besluit is genomen om de aanhoudende ontwikkelingen te ondersteunen, terwijl de inflatie naar verwachting de komende maanden weer tijdelijk zal stijgen voordat deze in de loop van 2025 terugkeert naar de doelstelling van 2%.

Dit kan goed nieuws zijn voor bitcoin, als men het goedkopere geld gebruikt om deels richting deze markt te komen.

Trump PAC haalt $7,5 miljoen aan crypto donaties op

Een politiek actiecomité dat presidentskandidaat Donald Trump steunt heeft 7,5 miljoen dollar aan crypto donaties weten binnen te halen om zijn campagne te ondersteunen. Het gaat om politiek actiecomité (PAC) Trump 47.

De PAC Trump 47 heeft tussen juli en september miljoenen opgehaald in Bitcoin, Ether, XRP en stablecoins Tether en USD Coin. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Federal Election Commission op 15 oktober.

Het gaat vooral om donateurs uit de bitcoin – en crypto-industrie. Deze achttien donoren zijn samen goed voor ruim $5,5 miljoen in bitcoin en zeven voor ongeveer $1,5 miljoen in ether. Trump was vroeger nogal tegen crypto en bitcoin. Maar momenteel maakt hij er gretig gebruik van om zijn campagne een boost te geven.

Bitcoin dominantie stijgt: wat betekent dit voor Altcoins?

Bitcoin is vandaag de koning van de cryptomarkt. De prijs van BTC staat ruim 4% hoger dan gisteren en komt voor het eerst sinds juli weer boven de $ 68.000 uit.

De meeste altcoins daarentegen hebben het moeilijk vandaag, en staan dus flink in de schaduw van bitcoin. Dit heeft de bitcoin dominantie – het marktaandeel van bitcoin – tot zijn hoogste punt sinds 2021 getild. Goed nieuws voor Bitcoin-puristen, minder goed nieuws voor altcoin-investeerders.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...