Goedemorgen Bitcoin: internationale richtlijnen voor bitcoin

852 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance ligt onder vuur: ook Nigeria grijpt in

Het is een zware week voor Binance. Volgens rapporten heeft de Nigeriaanse toezichthouder op effecten op 9 juni de activiteiten van het bedrijf in het land stilgelegd. Dit volgt op een rechtszaak die enkele dagen eerder tegen Binance is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Binance Nigeria Limited naar verluidt opgedragen om “onmiddellijk te stoppen met het werven van Nigeriaanse investeerders in welke vorm dan ook”, zo blijkt uit een verklaring die Bloomberg heeft ingezien. De toezichthouder merkte ook op dat Binance noch geregistreerd noch gereguleerd is in het land, wat de operaties van het bedrijf illegaal maakt. “Elk lid van het investerend publiek dat met de entiteit omgaat, doet dit op eigen risico,” waarschuwde de commissie.

Nieuwe internationale belastingrichtlijnen voor bitcoin

De crypto-industrie krijgt haar eigen belastingkader. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft een nieuwe belastingnorm voor cryptocurrencies geïntroduceerd, samen met een reeks wijzigingen in de al bestaande standaard voor gezamenlijke rapportage.

De OESO is een internationale organisatie die tot doel heeft normen te creëren voor kwesties zoals klimaatverandering, belastingen, onderwijs en banen. Hoewel geen van deze normen verplicht zijn, fungeren ze als richtlijnen voor regelgevers op het gebied van binnenlandse en internationale beleidspunten.

Oplichters nemen prominente accounts over op Twitter en maken $1 miljoen buit

Een groep oplichters heeft succesvol toegang gekregen tot meer dan acht Twitter-accounts van prominente personen binnen de cryptogemeenschap. Ze gebruikten deze accounts om phishing-scams te verspreiden, wat resulteerde in de diefstal van bijna $1 miljoen aan cryptocurrency. Deze informatie komt van ZachXBT, een bekende blockchain onderzoeker.

ZachXBT onthulde in een Twitter-draad op 9 juni dat hij verschillende wallets ontdekt die direct verbonden zijn met de phishing-scams. Deze scams werden verspreid via de gehackte accounts.

Veel van deze aanvallen werden uitgevoerd via een SIM Swap, maar ZachXBT suggereert dat sommige accounts mogelijk zijn overgenomen via een Twitter-beheerpaneel.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...