Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy koopt 1.434 BTC extra

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ledger wallet komt met betaalkaart in 2022

Wallet maker Ledger lanceert een betaalkaart. Kaarthouders van Crypto Life kunnen verschillende financiële diensten gebruiken met hun bitcoin en crypto balans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ledger is de fabrikant van de gelijknamige hardware wallets. Gebruikers van Crypto Life kunnen volgens het bedrijf direct betalen bij meer dan 50 miljoen winkels.

De kaart komt naar Europa en de Verenigde Staten. Klanten van Ledger kunnen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland aan de slag met de betaalkaart. Nederland staat voorlopig nog niet op de planning.

MicroStrategy koopt 1.434 bitcoin extra

MicroStrategy koopt extra bitcoin (BTC) bij. Het Amerikaanse bedrijf heeft 1.434 BTC bijgekocht voor $82,4 miljoen.

Het totaal staat voor MicroStrategy nu op 122.478 bitcoin. De gemiddelde aankoopprijs van dit digitale goud is $29.861 (in totaal kocht MicroStrategy voor $3,66 miljard aan BTC).

MicroStrategy begon in 2020 met het sparen in BTC. Onder leiding van directeur Michael Saylor is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een van de rijkste bedrijven als je kijkt naar bitcoin reserves.

Australië eist van bitcoinbedrijven een licentie per 2022

Australië komt met een nieuwe set aan regels voor de handel in bitcoin en andere crypto’s. De regels richten zich specifiek op de beurzen en brokers, de bedrijven die de cryptomunten aanbieden.

De overheid meldt dat circa 800.000 mensen in het land in het bezit zijn van cryptocurrency’s. Het minister van Financiën Josh Frydenberg verklaart in een interview met nieuwszender 7News Australia, dat het regelpakket wordt uitgebreid.