Ledger wallet komt met betaalkaart in 2022

2011 totale weergaven

Wallet maker Ledger lanceert een betaalkaart. Kaarthouders van Crypto Life kunnen verschillende financiële diensten gebruiken met hun bitcoin en crypto balans.

Ledger is de fabrikant van de gelijknamige hardware wallets. Gebruikers van Crypto Life kunnen volgens het bedrijf direct betalen bij meer dan 50 miljoen winkels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De kaart komt naar Europa en de Verenigde Staten. Klanten van Ledger kunnen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland aan de slag met de betaalkaart. Nederland staat voorlopig nog niet op de planning.

In Europa moet Crypto Life worden gelanceerd in het eerste kwartaal van 2022. Een kwartaal later is het de beurt aan Amerikanen.

Betaalkaart

De bedoeling is dat gebruikers met hun betaalkaart gaan betalen met hun bitcoin balans. Ledger kiest voor de volgende constructie: klanten kunnen een krediet krijgen om uit te geven met hun kaart. Bitcoin of andere tokens dienen als onderpand voor dit krediet. Volgens Ledger start dit tegen 0% rente, maar de kosten verschillen per regio.

Naast bitcoin ondersteunt Crypto Life nog een aantal andere projecten: ETH, USDT, EURT, USDC, XRP BXX, BCH en LTC. De wachtlijst is te vinden op hun website.

Crypto Life is een samwnerking tussen Ledger en het Britse softwarebedrijf Baanx. Die laatste is gespecialiseerd in financiële diensten zoals betaalkaarten en digitale wallets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLedger

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd