Goedemorgen Bitcoin: Miners moeten kiezen, BlackRock koopt in

589 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin miners kiezen tussen HODLing en AI-investeringen na halving

Bitcoin-miners staan voor moeilijke keuzes na de halving in april 2024. Door halvering van hun inkomsten moeten ze beslissen tussen het vasthouden van Bitcoin in afwachting van prijsstijgingen, of het inzetten op kunstmatige intelligentie (AI) om nieuwe inkomsten te genereren.

De halving van Bitcoin in april 2024 heeft de inkomsten van miners drastisch verlaagd. Bij elke halving wordt de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van transacties gehalveerd, waardoor het aanbod van nieuwe Bitcoin beperkt blijft en de inflatie van de munt onder controle wordt gehouden. Hoewel deze deflationaire maatregel in theorie de prijs van Bitcoin zou moeten verhogen, zorgt het op korte termijn voor financiële druk op miners.

Elf Bitcoin ETF’s krijgen versnelde goedkeuring voor opties van de SEC

De Amerikaanse SEC heeft versnelde goedkeuring verleend aan elf Bitcoin ETF’s voor het noteren en verhandelen van opties op de NYSE, wat een belangrijke vooruitgang tekent voor Bitcoin op de traditionele financiële markt in de Verenigde Staten.

Afgelopen vrijdag heeft de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) versnelde goedkeuring verleend aan 11 Bitcoin ETF’s voor het noteren en verhandelen van opties aan de NYSE (New York Stock Exchange).

BlackRock versterkt crypto-positie met $1 miljard Bitcoin-aankoop

Met een nieuwe investering van $1 miljard in Bitcoin onderstreept BlackRock zijn positie als koploper in de crypto-markt. Via hun IBIT ETF breiden ze hun Bitcoin-exposure verder uit, wat een groeiende vraag naar digitale activa onder institutionele beleggers benadrukt.

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft recentelijk voor meer dan $1 miljard aan Bitcoin aangekocht via de iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...