Goedemorgen Bitcoin: Nieuwe documentaire over Bitcoin Island!

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin Island in Boracay [documentaire]

Redacteur Arnold is enkele weken op een heus bitcoin eiland geweest. Je kunt er met overleven met enkel en alleen je lightningwallet. Naast een artikelenserie maakte hij ook een documentaire! In dit half uur zie je álles over Boracay in de Filipijnen.

Veel bitcoinbetalingen, interviews met winkeliers, gesprekken met mensen op straat, sfeerbeelden en uiteraard ook een uitleg waarom bitcoin logisch is en welke problemen het oplost. Kijk de videoreportage op YouTube!

Deze bank stopt met leningen gedekt door bitcoin hardware

In 2021 leek er eventjes geen limiet te zitten op de groei en interesse in bitcoin. De prijs steeg naar ongekende hoogte, en ook de wereld van bitcoin hardware en mining groeide gestaag. Sommige financiële instellingen lieten zich zelfs verleiden tot het aanbieden van leningen met mining hardware als onderpand. De bank BankProv is dit nu aan het afbouwen en wil er helemaal mee stoppen.

Als je een hypotheek aan gaat, dan is in de regel het huis je onderpand. BankProv deed hetzelfde met hardware. Daar lijkt weinig mis mee, maar mining hardware is geen zekere investering. De prijzen van mining rigs zijn flink gedaald sinds de hype in 2021. Dat zorgt er onder andere voor dat BankProv $47 miljoen aan leningen moest afschrijven.

Analist die bitcoin bodem van 2018 voorspelde verwacht enorme koersexplosie

Twitter staat tegenwoordig vol met analisten die op dagelijkse basis strooien met gewaagde voorspellingen over de bitcoin koers. Soms zitten daar analisten tussen die het bij het juiste eind hebben. Smart Contracter is er zo eentje die in 2018 de bodem voor bitcoin wist te voorspellen. Volgens deze analist staat bitcoin in 2023 nog een aantal koersstijgingen te wachten.

Als we Smart Contracter mogen geloven, dan lijkt de huidige samenstelling van de grafiek van bitcoin op die van het tweede kwartaal van 2019. Destijds begon bitcoin aan een gigantische opleving van 4.000 naar 14.000 dollar in een paar maanden tijd.

Goedemorgen Bitcoin: Bekijk onze nieuwe documentaire!