Goedemorgen Bitcoin: Opmerkelijk nieuws uit Amerika

385 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Economie van VS verrast met sterke banengroei, bitcoin koers blijft volatiel

De Amerikaanse economie heeft in september verrassend sterk gepresteerd met een toename van 254.000 nieuwe banen. Dit zorgt voor een aanzienlijke stimulans van de arbeidsmarkt die eerder tekenen van zwakte vertoonde.

De werkloosheid daalde naar 4,1%, wat een positief teken is voor de gezondheid van de economie. Economen hadden eerder een bescheiden groei van 140.000 banen verwacht en een gelijkblijvende werkloosheid van 4,2%.

De sterke banengroei heeft de aandacht weer teruggebracht naar het arbeidsrapport, vooral nu de Federal Reserve zich minder zorgen lijkt te maken over inflatie en zich meer richt op het op peil houden van de arbeidsmarkt.

Fed-voorzitter Jerome Powell verklaarde dat er “niets” is dat erop wijst dat de economie in een neerwaartse spiraal terechtkomt. Powell maakte deze opmerkingen tijdens de jaarlijkse conferentie van de National Association for Business Economics. Volgens hem ondersteunen recente cijfers van het bruto binnenlands product (bbp) zijn visie dat de economie nog steeds op “stevige” grond staat

Standard Chartered geeft advies om Bitcoin te kopen als prijs onder $60.000 komt

Standard Chartered voorspelt dat Bitcoin vóór het weekend onder de $60.000 kan dalen als gevolg van de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

De huidige situatie en de verwachtingen voor de Amerikaanse verkiezingen maken dit volgens de bank echter een aantrekkelijk koopmoment voor investeerders.

Geoff Kendrick, hoofd digitaal asset-onderzoek bij Standard Chartered, verklaart dat de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten ervoor kunnen zorgen dat de prijs van Bitcoin tijdelijk onder de $60.000 zakt.

PayPal voltooit eerste zakelijke betaling met stablecoin PYUSD: Wat betekent dit?

PayPal heeft onlangs zijn allereerste zakelijke transactie voltooid met behulp van zijn dollar-pegged stablecoin, PYUSD. Dit is een belangrijke mijlpaal in de integratie van digitale activa in traditionele financiën.

In een baanbrekende zet gebruikte PayPal zijn inheemse stablecoin, PYUSD, om een zakelijke betaling af te wikkelen met boekhoudgigant Ernst & Young.

De transactie werd gefaciliteerd via SAP’s digitale valutaplatform en laat de groeiende rol van stablecoins in bedrijfsfinanciën zien.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...