Goedemorgen Bitcoin: PayPal zet poorten open voor crypto

770 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PayPal start met crypto voor zakelijke accounts

PayPal heeft aangekondigd dat Amerikaanse bedrijven nu direct cryptovaluta kunnen kopen, bewaren en verkopen via hun zakelijke accounts. Hoewel deze nieuwe functie voorlopig niet beschikbaar is in de staat New York, markeert het een belangrijke stap in de integratie van digitale valuta in mainstream financiële diensten. Dat is te lezen in een persbericht.

Sinds 2020 biedt PayPal consumenten al de mogelijkheid om crypto te verhandelen via hun platform. De uitbreiding naar zakelijke gebruikers komt voort uit een groeiende vraag vanuit het bedrijfsleven. “We hebben gemerkt dat bedrijfseigenaren steeds meer interesse tonen in cryptovaluta,” zegt Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice President van Blockchain, Cryptocurrency en Digitale Valuta’s bij PayPal. “Met deze nieuwe functie kunnen zij nu eenvoudig deelnemen aan de cryptomarkt.”

‘Bitcoin is géén risicobelegging’

Bitcoin is helemaal géén risico belegging, stelt Robbie Mitchnick, hoofd van digitale activa bij BlackRock, de vermogensbeheerder van 9.100 miljard dollar. Ondertussen legt PlanB een droomscenario neer voor de bitcoin koers.

“Wat er een beetje is gebeurd op de cryptomarkt, is dat men in eigen doelpunt schiet,” zegt Mitchnick in een interview met Bloomberg. “Sommige crypto-onderzoeksrapporten en dagelijkse analyses stellen dat bitcoin een risk on asset is. Die conclusie wordt getrokken en geëxtrapoleerd om te zeggen dat het daarom een risk-on asset is en moet handelen als aandelen,” zegt hij.

‘Ethereum is een dictatuur’

Cardano oprichter Charles Hoskinson zegt dat het Ethereum-netwerk meer lijkt op een “dictatuur”. Hij vindt dat Ether voorman Vitalik Buterin te veel invloed uitoefent op de ontwikkeling van het gedecentraliseerde netwerk. En hoe gaat het met de koers van ADA?

Volgens Hoskinson is dat bij Cardano juist niet het geval door de governance vernieuwing Voltaire die onlangs is doorgevoerd. In de woorden van hem: hiermee voorkomen we de “dictatuur” van Ethereum en de “anarchie” van Bitcoin.

Hij uit nogal wat kritiek tijdens een interview met Cointelegraph tijdens het Token2049 event in Singapore. Volgens hem is het governance-model van Ethereum te afhankelijk van medeoprichter Vitalik Buterin.

Lees meer over:
BlackrockPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...