Goedemorgen Bitcoin: SEC verplaatst deadline voor twee bitcoin ETF aanvragen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC verplaatst deadline voor twee bitcoin ETF aanvragen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw besloten om uitsluitsel over een aanvraag voor twee spot bitcoin ETF’s uit te stellen.

Een daarvan is de ETF-aanvraag van GlobalX. Voor 7 oktober zou het bedrijf een reactie moeten krijgen van de beurswaakhond. Dit wordt nu uitgesteld.

ETF staat voor exchange traded fund, een manier om eenvoudig blootstelling aan bitcoin te krijgen door te investeren in een fonds.

Maar ook de goedkeuring voor de filing van Ark/21Shares ETF laat nog op zich wachten. Ondanks dat de deadline voor 11 november stond, heeft de SEC deze nu al verlegd. In een document schrijft het:

Bedenker van Ordinals komt met nieuw protocol: RUNES

Casey Rodarmor komt weer met een nieuw protocol op de proppen. De bedenker van Ordinals heeft met RUNES iets nieuws bedacht.

Het doel van RUNES is om een alternatief te voor de bestaande BRC-20-standaard te bieden. Het is in zekere zin een tokenprotocol bovenop bitcoin.

Bij BRC-20 omvat elk UTXO in bitcoin één type token. Een UTXO staat voor een Unspent Transaction Outputs. RUNES kan een willekeurig aantal “runes” omvatten. Het grote voordeel is dan dus dat het aantal UTXO’s bij de adoptie van dit protocol beperkt blijft.

Wetgevers dringen er bij SEC-voorzitter Gensler op aan om onmiddellijk spot bitcoin ETF’s toe te staan

Een groep Republikeinse en Democratische wetgevers heeft de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, onder druk gezet om dringend de notering van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) toe te staan na een belangrijke gerechtelijke uitspraak. Dat meldt The Block vandaag.

De afgevaardigden Mike Flood (R-Neb.), Tom Emmer (R-Minn.), Ritchie Torres (D-N.Y.) en Wiley Nickel (D-N.C.) dringen er bij Gensler op aan om deze noteringen toe te staan. Met als argument dat een gereguleerde spot bitcoin ETF de beleggersbescherming vergroot door toegang tot bitcoin transparanter en veiliger te maken, volgens een dinsdag verzonden brief.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...