Goedemorgen Bitcoin: vandaag verlopen $475 miljoen aan opties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

$475 miljoen aan bitcoin opties op het spel

Vandaag kan er een kantelpunt kunnen zijn voor de bitcoinprijs. De reden is dat er $475 miljoen aan opties aflopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De call-to-put ratio staat momenteel op 1,23. Het laat zien dat er iets meer bullish dan bearish naar de markt wordt gekeken. De open interest van calls (koop) staat op $262 miljoen, terwijl de puts (verkopen) neer komen op $212 miljoen aan opties.

Historisch gezien hebben de optie- en futures termijnen invloed om de trend van de koers van bitcoin.

Als de bitcoinprijs op 12 augustus om 8:00 uur UTC boven de $23.000 blijft, zal er maar $16 miljoen aan put- (verkoop)opties ‘vrij’ zijn. Het heeft immers geen zin om bitcoin te verkopen voor $23.000 als de prijs tijdens de expiration date boven dat niveau wordt verhandeld.

Sats via sms’jes: Zuid-Afrikaan maakt nieuwe bitcoin tool

De Zuid-Afrikaanse ontwikkelaar Kgothatso Ngako heeft een nieuwe bitcointool gemaakt. Het heet Machankura, en het zijn bitcointransacties die zijn gebaseerd op sms-jes.

‘KG’ kwam erachter dat er miljoenen smartphones zijn in Afrika, maar dat ze vooral worden gebruikt voor sms’en. Hij bracht dit samen met bitcoin en maakte een nieuwe dienst.

“De belangrijkste focus ligt op het uitgeven en ontvangen van bitcoin.”

KG legt uit hoe het werkt: gebruikers kiezen een nummer en krijgen vervolgens een menu te zien waar ze meer over bitcoin kunnen leren óf een account kunnen registreren.

Nieuwe organisatie gaat in Brazilië bitcoin ontwikkelaars opleiden

Bitcoin heeft geen baas en geen cashflow. Daarom is het qua opleiding van developers afhankelijk van grassroots initiatieven. Sinds gisteren is er weer een nieuwe organisatie: Vinteum. Het richt zich op ontwikkelaars in Brazilië.

In een blogpost wordt de nieuwe organisatie aangekondigd. Ze beschrijven ze zichzelf als “een non-profit bitcoin research- en development centrum dat zich focust op het ondersteunen van bitcoin ontwikkelaars in Brazilië en Latijns-Amerika.”

Het idee is dat ze ontwikkelaars opleiden om aan de open source broncode van bitcoin en het lightning netwerk te sleutelen.