Nieuwe organisatie gaat in Brazilië bitcoin ontwikkelaars opleiden

Bitcoin heeft geen baas en geen cashflow. Daarom is het qua opleiding van developers afhankelijk van grassroots initiatieven. Sinds gisteren is er weer een nieuwe organisatie: Vinteum. Het richt zich op ontwikkelaars in Brazilië.

Opleiding

In een blogpost wordt de nieuwe organisatie aangekondigd. Ze beschrijven ze zichzelf als "een non-profit bitcoin research- en development centrum dat zich focust op het ondersteunen van bitcoin ontwikkelaars in Brazilië en Latijns-Amerika."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het idee is dat ze ontwikkelaars opleiden om aan de open source broncode van bitcoin en het lightning netwerk te sleutelen.

“We hebben talent nodig. De financiering van de ontwikkeling van bitcoin is verbeterd, maar we staan ​​nog steeds voor veel uitdagingen. Daarom is het belangrijk dat we niet alleen ontwikkelaars financieren, maar ook programma's aanbieden waar ontwikkelaars over bitcoin kunnen leren."

Het Braziliaanse programma gaat gebruik maken van het open source-curriculum van de Chaincode Labs Seminars. Er zal een cohort worden gestart in het Portugees, zodat Braziliaanse ontwikkelaars met elkaar kunnen communiceren en in groepen de rabbithole in kunnen duiken.

Initiatiefnemers in financiering

Achter het project zit Bruno Ely Garcia, die dankzij non-profit Brink aan bitcoin kan werken. Hij was betrokken bij het reviewen van de code voor Taproot, de laatste grote upgrade van bitcoin.

Verder is Lucas Ferreira van Lightning Labs betrokken bij het project, net als André Neves, mede-oprichter van Zebedee.

Het project wordt gefinancierd door "filantropische donaties" van John Pfeffer, Wences Casares, Sebastian Serrano, Okcoin en de Human Rights Foundation. Ook Casa en Voltage dragen een steentje bij.

Naast Qala, Torogoz en de projecten van Chaincode (zoals Summer of Bitcoin en de 'Residency') is er dus weer een nieuw initiatief die talent naar bitcoin wil brengen. Op Bitcoin Focus spraken we al eens met ontwikkelaar Josie. Hij vertelt hoe hij het traject van de Chaincode Seminars doorliep, financiering vond en nu fulltime aan bitcoin werkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië