Goedemorgen Bitcoin: whales, BlackRock en hack van $7,4 miljard

455 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitfinex maakt aanspraak op teruggave van Bitcoin hack van $7,4 miljard

Een Amerikaanse federale rechtbank heeft vastgesteld dat de cryptobeurs Bitfinex de enige partij is die aanspraak kan maken op herstelbetalingen na de beruchte hack van 2016, waarbij 119.754 Bitcoin werd gestolen, met een huidige waarde van ongeveer $7,4 miljard.

De hack vond plaats in augustus 2016 en leidde tot de diefstal van bijna 120.000 Bitcoin uit de digitale portemonnees van Bitfinex. Destijds bedroeg de waarde van de gestolen Bitcoin ongeveer $71 miljoen, maar door de stijging van de Bitcoin koers heeft dit bedrag nu een waarde van circa $7,4 miljard.

De dieven, Lichtenstein en Morgan, werden in 2022 gearresteerd en aangeklaagd voor hun rol in de samenzwering om geld wit te wassen en fraude te plegen tegen de Verenigde Staten.

Bitcoin whales wedden met $1 miljoen op volatiliteit bitcoin koers

De wereld van bitcoin is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde markt. En daar horen ook grote spelers bij met bijzondere weddenschappen.

Grote spelers, bekend als “whales” (een term voor investeerders die zoveel cryptocurrency bezitten dat ze de markt kunnen beïnvloeden), hebben aanzienlijke bedragen ingezet op een toename van de volatiliteit van Bitcoin.

De koers van bitcoin schommelt momenteel rond $61.000.

Op woensdag werd op het handelsplatform Deribit een opmerkelijke transactie geregistreerd. Een onbekende entiteit investeerde meer dan $1 miljoen in een “long straddle”-optiestrategie, door 100 contracten van zowel call- als putopties te kopen met een uitoefenprijs van $66.000, vervallend op 29 november.

BlackRock: Groei cryptocurrency overtreft internet en mobiele telefoons

De adoptie van cryptocurrency groeit nu sneller dan het internet en mobiele telefoons, volgens Jay Jacobs van BlackRock. Nu de jongere generatie blockchain omarmt, verandert deze nieuwe golf van digitale activa de wereldwijde financiële wereld.

De adoptie van cryptocurrency heeft de groei van eerdere belangrijke technologieën, waaronder internet en mobiele telefoons, overtroffen, volgens Jay Jacobs, Amerikaans hoofd van Thematische en Actieve ETF’s bij BlackRock.

Tijdens de Digital Assets Conference Brazil 2024 benadrukte Jacobs hoe blockchain en digitale activa snel terrein hebben gewonnen te midden van verschuivende digitale gewoonten en afnemend vertrouwen in traditionele instellingen.

Lees meer over:
BitfinexBlackrockwhales

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...