Goedkeuring ETF Ontketent Crypto Crash Van $100 Mld, Koers Bekendste Crypto BTC, ETH, SOL en XRP Onderuit

In een onverwachte wending van gebeurtenissen heeft de recente goedkeuring van de Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) geleid tot een scherpe daling in de waarde van de meest bekende cryptocurrencies. 

Hieronder vallen Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Ripple (XRP). De crypto-wereld is in rep en roer na de plotselinge crash van de markt, die meer dan $100 miljard aan waarde heeft uitgewist.

De Impact van ‘Sell the News’

Deskundigen wijzen op het fenomeen van ‘Sell the News’, een situatie waarbij beleggers anticiperen op een positieve gebeurtenis en hun bezittingen verkopen zodra het nieuws bekend is. 

In dit geval lijkt de markt de goedkeuring van de Bitcoin ETF al in de prijs te hebben verwerkt in de maanden voorafgaand aan de aankondiging, wat leidde tot een snelle verkoopgolf na de officiële goedkeuring.

Een Scherpe Daling in de Cryptomarkt

De impact van deze crash is wijdverspreid, met significante dalingen in de koersen van de grootste spelers in de cryptomarkt. 

Bitcoin, de leidende cryptocurrency, zag een scherpe daling, gevolgd door Ethereum, Solana en Ripple. Deze daling komt als een schok voor veel beleggers die hadden gehoopt op een voortzetting van de bullish trend die de markt in 2023 kenmerkte.

We zien dat Bitcoin een zeer sterke reactie heeft gehad op zijn resistance van $48.400, waardoor we nu proberen om de support rond $42.000 goed en wel vast te houden.

Als dit niet lukt, dan zouden we Bitcoin terug kunnen zien bewegen naar $38.000 met $32.000 als extreem geval. 

De Dynamiek van de Markt

Deze gebeurtenissen benadrukken de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt. Beleggers en handelaren, vooral degenen die bekend zijn met de dynamiek van presales en snelle marktmanipulaties, moeten extra voorzichtig zijn in deze onzekere tijden. 

De goedkeuring van de Bitcoin ETF werd door velen in de industrie gezien als een mijlpaal, een teken van toenemende acceptatie van cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld. Echter, de realiteit bleek anders.

Vooruitblik: Wat Brengt de Toekomst?

Deze recente crash benadrukt de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt. Het dient als een herinnering dat, ondanks de groeiende acceptatie, cryptocurrencies nog steeds onderhevig zijn aan snelle en soms onverwachte marktbewegingen. 

Voor beleggers die bekend zijn met de dynamiek van presales en snelle marktmanipulaties, is het essentieel om alert te blijven en strategieën te ontwikkelen die rekening houden met deze volatiliteit. 

Terwijl de cryptomarkt zich aanpast aan deze nieuwe realiteit, blijft de vraag hoe beleggers zullen reageren op toekomstige ontwikkelingen. Zal de markt zich herstellen van deze crash, of is dit het begin van een langere neerwaartse trend? 

Alleen de tijd zal het leren, maar één ding is zeker: de cryptowereld blijft een fascinerend en onvoorspelbaar speelveld voor zowel ervaren handelaren als nieuwkomers.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin MineTrix, een tokenized cloud mining platform, heeft fase 19 ingeluid, wat resulteerde in een prijsstijging van hun BTCMTX-token. 

Dit platform stelt gebruikers in staat om Bitcoin (BTC) te minen op een gedecentraliseerde manier, waardoor de risico’s van derde partij cloud mining oplichting worden geëlimineerd. 

Door BTCMTX-tokens te staken, verdienen gebruikers credits voor BTC-mining, wat het proces vereenvoudigt en toegankelijk maakt, zelfs voor beginners. 

De Stake-to-Mine methode maakt bitcoin mining weer bereikbaar voor gewone crypto-enthousiastelingen, door hoge hardwarekosten en misleidende oplichting te omzeilen. 

Bitcoin MineTrix vermindert zorgen over hoge elektriciteitskosten, hardware-investeringen, en de snelle veroudering van mining hardware, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen deelnemen aan BTC-mining zonder de technische en financiële drempels van traditionele mining.

Nu naar Bitcoin Minetrix"}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Sponge (SPONGEV2)

SpongeToken, een crypto-project, heeft bijna 5 miljoen SPONGE gestaked, wat resulteert in een total value locked (TVL) van bijna $4 miljoen. Dit project, dat zich richt op het absorberen van liquiditeit van de concurrentie, heeft onlangs zijn V2-versie gelanceerd.

Gebruikers kunnen SPONGE V1 tokens staken om V2 tokens te verdienen, wat een permanente lock-up van hun V1 tokens betekent. De overgang van V1 naar V2 biedt een speciale bonus in V2 tokens voor degenen die nu kopen en staken.

SpongeToken heeft geen presale of belastingen en belooft een groot marketingbudget en voldoende liquiditeit op gecentraliseerde exchanges (CEX). Bovendien kunnen gebruikers V2 tokens verdienen in hun aanstaande Play-to-Earn (P2E) spel. 

De roadmap van SpongeToken V2 omvat verdere ontwikkelingen zoals Tier 1 CEX-vermeldingen, de lancering van het Sponge Game-app en het bereiken van een marktkapitalisatie van $100 miljoen. 

Het project benadrukt dat het een meme coin is, bedoeld voor entertainment, zonder intrinsieke waarde of verwachting van financieel rendement.

Nu naar Sponge V2"}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat, een innovatief gamingplatform voor liefhebbers van games en memes, heeft $6.6 miljoen opgehaald. Het platform biedt zowel actieve weddenschappen als passieve staking, met beloningen voor alle gebruikers. 

Spelers kopen en staken $MK om in te zetten op spannende memegevechten, met als doel meer tokens en andere prijzen te winnen. 

Meme Kombat heeft 50% van de totale tokenvoorraad gereserveerd voor de presale, 30% voor staking en gevechtsbeloningen, 10% voor een liquiditeitspool op een gedecentraliseerde exchange, en 10% voor communitybeloningen. 

De roadmap voor 2023 omvat de lancering van de presale in Q3, gevolgd door de platformlancering in Q1 2024 en de eerste twee seizoenen van Meme Kombat. Het team is gericht op continue upgrades, communitybetrokkenheid en toekomstige uitbreidingsplannen.

Nu naar Meme Kombat "}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

By Tim Blok

Tim werkt als schrijver, trader en fondsmanager in verschillende financiële markten. Hij begon eind 2017 in de crypto wereld en heeft sindsdien er zijn missie van gemaakt zoveel mogelijk mensen te kunnen begeleiden in hun weg door de financiële markten. Zijn carrière begon als daytrader bij InternationalFacilitator in Rotterdam, waarna hij door is gestroom naar zijn eigen trading en hier les over geven via AllesOverCrypto & TheCalmCompound, tot een bescheiden fonds. Nu gebruikt hij zijn tijd en kennis om onderzoek te doen over de markt en hier updates over te geven in verschillende vormen zoals artikelen en livestreams.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer