Google en Facebook bieden hun personeel Bitcoin aan als salarisoptie

Bedrijven als Alphabet en Facebook bieden hun personeel de optie om hun salaris in Bitcoin te ontvangen. Dat blijkt uit een overzicht samengesteld door Rodolfo Novak, de oprichter van hardware walletmaker Coldcard.

Google, Facebook en Uber

Novak houdt echter ook de website bitcointreasuries.org, een overzicht van bedrijven die bitcoin gekocht hebben en op hun balans als kasreserve aanhouden. Recent heeft hij een nieuw onderdeel toegevoegd onder de noemer Paysbitcoin.org, waarover bitcoinmagazine.com melding maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het lijstje staat 25 bedrijven die hun personeel de mogelijkheid geven om hun salaris in de cryptomunt te ontvangen. Daaronder bekende namen als Alphabet, de moedermaatschappij achter Google. Maar ook Facebook, Uber en Airbnb prijken op de lijst.

Deze grote bedrijven maken gebruiken van de tussenpersoon Bitwage om salaris in BTC uit te keren. Het is echter onbekend op welke schaal techpersoneel voor deze optie kiest.

Novak heeft voor zijn lijst gretig geput uit de bestaande website bitcoinsalary.com, waar ook per bedrijf een bron is vermeld.

Aanleiding van de lijst is een tweet van Nic Carter, een bekende expert en investeerder in de bitcoin industrie.

Naast een aantal bekende namen uit Amerika zijn er ook de nodige bedrijven uit Zwitserland die dit doen. In Nederland is bekend dat BTC Direct zijn personeel betaald in bitcoin.

Op Twitter worden nog enkele andere namen genoemd die nog niet op het lijstje staan zoals Swan Bitcoin, Fold, Arcane Crypto en Crypto Cloaks.

Sacramento Kings

Vandaag ook in het nieuws: de Amerikaanse basketbalclub Sacramento Kings die zijn spelers en personeel in BTC willen betalen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
AppleGoogle

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...