Grappenmaker projecteert ‘Bitcoin fixes this’ op centrale bank Engeland

'Bitcoin fixes this' is een bekende meme in de cryptospace. Gisteren ging het zelfs zo ver, dat de centrale bank van Engeland deze boodschap uitstraalde. Het was echter niet de bank zelf die dit deed, maar een enthousiaste bitcoin-fanaat.

'Bitcoin fixes this'

Met het monetair beleid van Bitcoin, dat in steen gebeiteld staat, zijn centrale banken misschien wel de grootste concurrent van de cryptomunt. Waar het uitgifteschema van bitcoin schaars, transparant en voorspelbaar is, is dat bij fiatgeld zoals de Britse pond of onze euro niet het geval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoiners zijn van mening dat 'solide geld' aan de eerste eigenschappen voldoet, om als goed spaarmiddel te fungeren. Daarom de kreet 'Bitcoin fixes this'.

Een anonieme Bitcoiner is het daar zo erg mee eens, dat hij deze boodschap in Engeland op twee gebouwen projecteerde. Met een grote beamer gericht op de buitenmuren van de Bank of England en ook het parlement, werd de boodschap voor iedereen zichtbaar.

Dominic Frisby deelt op Twitter foto's van deze heldenactie:

Bitcoin vs. Centrale banken

De projectie verscheen onder de Big Ben aan de voorkant van de centrale bank. Dit is dezelfde bank die bezig is om een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) te ontwikkelen. De BoE heeft onlangs zeven vacatures uitgeschreven met betrekking tot deze digitale valuta. Ook zetten ze in samenwerking met het parlement een taskforce op om de start van de CBDC Britse markt te bestuderen.

Dit is een 'crypto'valuta die volledig is uitgegeven door de centrale bank. Daarmee is het exact het tegenovergestelde van Bitcoin. Het is namelijk niet schaars, niet permissieloos, niet privacy-vriendelijk, niet decentraal en een gesloten systeem.

Veel financiële instellingen in de hele wereld hebben sinds maart 2020 de geldprinter op volle kracht aangezet. De BoE heeft sindsdien miljarden aan staatsobligaties en bedrijfsschulden opgekocht. Dit is volgens Bitcoiners het probleem, en vandaar deze leus: 'Bitcoin fixes this'.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
CBDCcentrale bank