Gratis Bitcoin voor Olympische medaille-winnaars uit India

Een cryptobeurs uit India speelt op een leuke manier in op de actualiteit. De exchange is van plan om gratis cryptovaluta uit te delen aan atleten die medailles winnen op de Olympische Spelen in Tokio.

Gratis Bitcoin

Bitbns maakt een zogenoemd systematic investment plan (SIP) voor digitale activa bekend, speciaal voor Indiase topsporters die medailles winnen tijdens de huidige Olympische Spelen. De cryptobeurs zal naar verluidt ongeveer $2.700 toekennen voor winnaars van gouden medailles.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Economic Times maakt melding van deze ludieke actie. De atleten uit India krijgen een cryptocurrency’s als cadeau als ze erin slagen op het podium te eindigen

Inmiddels zijn de eerste prijzen al toegekend, namelijk aan Mirabai Chanu en PV Sindhu. Eerstgenoemde won een zilveren medaille in het gewichtheffen voor vrouwen van 49 kg, terwijl de laatste brons behaalde met damesbadminton.

De gouden medailles zijn goed voor $2.700 aan digitale activa. De tweede plak is goed voor $1.350 en de bronzen medaillewinnaars krijgen $675 aan ‘crypto’ toegewezen. De prijzenpot wordt uitgekeerd als de sporter een account heeft gemaakt en de Know Your Customer (KYC) procedure heeft doorlopen.

Een slimme truc om populaire Indiërs naar een specifieke beurs te krijgen dus. Maar indirect ook een stukje promotie voor bitcoin zelf. Ze sporters kunnen echter niet direct uitcashen. Gaurav Dahake, de CEO van Bitbns, verklaart dat het SIP-programma 3 tot 5 jaar duurt.

‘Crypto’ in India

Volgens een recent onderzoek nam het aantal investeringen van Indiase beleggers in digitale activa toe van van $200 miljoen in 2020 tot $40 miljard begin dit jaar. Een enorme groei, ondanks de perikelen van de lokale centrale bank. Een verbod op cryptocurrency’s leek dichtbij, maar de RBI werd teruggefloten door de rechter.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia