Grayscale koopt 16.244 Bitcoin (BTC) binnen 24 uur

Bitcoin (BTC) heeft verschillende soorten investeerders. Het Amerikaanse bedrijf Grayscale hoort ongetwijfeld in de buitencategorie. Het Grayscale Bitcoin Trust slokt elke maand extra BTC op. De afgelopen 24 uur kocht het bedrijf 16.244 bitcoin voor $590 miljoen.

Bitcoin blijven kopen

Het fonds van Grayscale heeft op het moment van schrijven 572.644 BTC in kas. Dat is zo’n $20,8 miljard tegen de huidige koers. Het fonds is een opvallend fenomeen: al sinds 2013 kunnen investeerders ‘GBTC’ kopen en zo zichzelf inkopen bij het fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name sinds 2020 doet men dat in grote getalen. Om aan die vraag te voldoen moet Grayscale de markt op om bitcoin te kopen. Die gekochte BTC verdwijnen daarna in de spreekwoordelijke kluis en zullen niet snel meer op de markt komen.

Ter vergelijking: 16.244 bitcoin is 18 keer zoveel als dat er dagelijks wordt gemined. Grayscale kan dus niet constant bij miners aankloppen voor hun behoeftes, ze moeten de markt op.

Grayscale koopt 16.244 Bitcoin (BTC) binnen 24 uur

‘Grayscale belangrijk voor stijging bitcoin’

Volgens een analist van de bank JPMorgan Chase is Grayscale erg belangrijk voor de prijsontwikkeling van BTC. Bitcoin kan prima zonder een Grayscale, maar in het huidige klimaat zijn zij een van de grootste kopers.

Nikolas Panigirtzoglou zegt tegenover Bloomberg dat Grayscale een belangrijke rol kan spelen: ”Het fonds moet hun gemiddelde aankoopbeleid van $100 miljoen per dag volhouden om omhoog door te breken.”

Er zijn overigens genoeg andere kapers op de kust voor bitcoin, . Maar Grayscale heeft een mooi businessmodel gevonden. Zij gebruiken steeds goedkoper wordende dollars van investeerders om een schaars goed als BTC te kopen.

Panigirtzoglou is al enige tijd bijzonder positief over bitcoin. Hij voorziet een scenario waarin de goudmarkt op korte termijn een groot marktaandeel aan bitcoin gaat verliezen. Bitcoin neemt langzaam maar zeker steeds meer ruimte in binnen verschillende portfolio’s. Goud dient al millennia als spaarmiddel/store of value, maar van dat narratief profiteert ook BTC steeds meer. Dat kan op termijn een probleem worden voor de goudmarkt.

Lees meer over:
Grayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...