Bitcoin fonds Grayscale heeft 10% korting en zakt mogelijk verder

Het is een volatiele week voor de bitcoin koers, waarin met name de beweging van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) opvalt. Een week geleden handelde het bitcoin product van Grayscale nog met een korting van 20 procent en die is nu teruggevallen naar 10 procent.

De korting is het verschil tussen de koers van de onderliggende bitcoin die GBTC heeft en de marktwaarde van het fonds. Je kunt bij Grayscale dus indirect investeren in bitcoin met een korting van 10 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin fonds tegen korting

Sommige analisten verwachten dat de korting uiteindelijk zal verdwijnen omdat GBTC plannen heeft om een Exchange Traded Fund (ETF) te worden. Als dat ze lukt, dan is GBTC momenteel een manier om naast het normale rendement van bitcoin ook de huidige korting van 10 procent als rendement te pakken.

Nu gloren er nog andere factoren aan de horizon die de korting waarschijnlijk nog sneller naar nul brengen. De zogenaamde lock-up periode voor vroege investeerders loopt in juni namelijk bijna volledig af.

De verkoopdruk in het fonds kwam waarschijnlijk grotendeels voort uit vroege investeerders die na hun lock-up meteen hun GBTC verkochten. Vanaf eind juni zijn bijna alle lock-ups verlopen en hebben de meeste vroege investeerders die willen verkopen dat waarschijnlijk al gedaan.

Gaat Grayscale weer bitcoin inkopen?

“Het zogenaamde ontgrendel schema loopt in juni af en daarna zul je niet veel verkopers meer hebben,” aldus Daniel Matuszewski, de mede-oprichter van CMS Holdings. De verwachting in de markt is dus dat de korting de komende periode nog verder zal afnemen.

Het is nog maar de vraag of Grayscale weer investeerders gaat vinden om meer bitcoin te komen zodra het fonds de nul weer aantikt.

De concurrentie is in de afgelopen maanden flink toegenomen en het lijkt erop dat de goedkeuring van een ETF in de Verenigde Staten aanstaande is. Waarschijnlijk zal er pas weer een instroom ontstaan bij GTBC als het in een ETF is veranderd.

Tot die tijd denk ik niet dat investeerders staan te springen om hun geld naar GBTC over te maken voor de inkoop van nieuwe bitcoin.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Grayscale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.