Grayscale reageert: 45 dagen voor SEC zijn voorbij, rechter geeft duidelijkheid binnen 7 dagen

Grayscale heeft een statement online gezet als reactie op de verlopen deadline van de Securities and Exchange Commission (SEC). De periode van 45 dagen die de SEC had om de ETF-aanvraag te heroverwegen is namelijk officieel verstreken.

Spot ETF aanstaande?

De Federal Rules of Appellate Procedure zijn regels die het Hooggerechtshof verstrekt aan deelnemers van een rechtszaak. Niet al te lang geleden gaven ze Grayscale gelijk in een zaak om een bitcoin ETF. Daarna werd duidelijk dat de SEC niet in hoger beroep is gegaan, waardoor de tijd begint te dringen.

Afgelopen vrijdag was de uiterlijke dag waarop de SEC een beroep kon aantekenen.

Volgens de verklaring van Grayscale zal de rechtbank daarom nu binnen zeven kalenderdagen een definitieve beslissing moeten nemen.

“De periode van 45 dagen van de Federal Rules of Appellate Procedure voor het verzoek tot een "rehearing" is nu verstreken. Het Hof zal nu binnen zeven kalenderdagen zijn definitieve mandaat uitvaardigen."

Het team van Grayscale verklaarde dat het zich voorbereidt op de stap om haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten naar een bitcoin spot ETF zodra de SEC dit goedkeurt. Meer details over dit proces zullen naar verwachting dus de komende dagen bekend worden gemaakt.

Mijlpaal

Het is een bijzonder belangrijk moment voor de bitcoinsector. Al jaren lang proberen talloze partijen om een spot ETF op de markt te brengen. Telkens wees de beurswaakhond de aanvragen af of terug naar de tekentafel. In 2021 werden al wel op futures gebaseerde bitcoin ETF's goedgekeurd, maar een spot ETF nog altijd niet. Dit lijkt nu dichterbij dan ooit tevoren.

Sommige bronnen meldden dat de SEC met bedrijven onderhandelt over goedkeuring van meerdere ETF's. Bloomberg-analist James Seyffart suggereert dat de onderhandelingen tussen Grayscale en de SEC deze week van start zullen gaan.

Intussen is de premium op GBTC-aandelen gedaald van -43% tot -16%, het laagste percentage in jaren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...