Korting op bitcoin aandelen van Grayscale daalt naar 16%

Grayscale

De korting op het bitcoin trust van Grayscale blijft maar dalen. Waar de premium in het verleden nog op -43% stond, is dat het afgelopen kwartaal helemaal omgeslagen.

Premium op GBTC

De premium staat vandaag de dag op -16,5%. Na het nieuws dat BlackRock een bitcoin spot ETF wil aanbieden en ook sinds Grayscale de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gewonnen, zien beleggers weer heil in het GBTC-fonds.

Met een aandeel in GBTC kunnen investeerders blootstelling krijgen aan bitcoin. Ze hebben dan echter wel te maken met dubbele volatiliteit: zowel die van de bitcoinkoers als ook die van het aandeel zelf. Een GBTC-aandeel volgt niet per se één op één de waarde van bitcoin.

Door de bearmarkt en door het feit dat Grayscale de bitcoin uit het fonds niet verkoopt, ontstond er verkoopdruk waardoor het GBTC-aandeel maar liefst 43% daalde ten opzichte van bitcoin zelf.

Omdat dit verre van optimaal is, wil Grayscale al jaren lang haar trust omtoveren in een spot ETF. Bij dit type financieel product zou er geen (negatieve) premium meer zijn en zou GBTC een veel betere representatie zijn van de bitcoinkoers.

Sinds juni is het optimisme rondom GBTC echter weer terug, zoals onderstaande grafiek laat zien. De laatste keer dat de premium dermate laag stond was alweer in december 2021, midden in de laatste bullmarkt.

Korting op bitcoin aandelen van Grayscale daalt naar 16%

De SEC lijkt nu dichter bij goedkeuring van een spot bitcoin ETF te komen. Jake Chervinsky, directeur bij Blockchain Association, merkte op dat “alle tekenen wijzen op goedkeuring door de SEC voor bitcoin spot ETF’s.” Daarmee zou je als GBTC kunnen profiteren van een mooie arbitrage-optie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...