Grayscale’s ETHE boekt eerste nul uitstroomdag temidden van $ 4,9M Ethereum ETF instroom

164 totale weergaven

Spot Ethereum ETF’s in de VS zagen een significante ommekeer met $ 4,9 miljoen aan netto instromen, terwijl Grayscale’s ETHE fonds een 14-daagse reeks van uitstromen stopte, wat duidt op hernieuwde interesse van beleggers.

Ethereum ETF instroom duidt op marktherstel

Spot Ethereum ETF’s in de VS hebben een opmerkelijke instroom van kapitaal ervaren, met $ 4,9 miljoen die op maandag 12 augustus 2024 in deze fondsen stroomde. Dit markeert een belangrijke ommekeer na een aantal opeenvolgende dagen van negatieve stromen.

De opleving in interesse valt samen met Grayscale’s Ethereum Trust (ETHE) die zijn eerste dag van nul uitstromen boekte sinds de omzetting in een spot ETF, waarmee een 14-daagse reeks van onttrekkingen werd doorbroken.

Grayscale ETHE stabiliseert

Grayscale’s ETHE fonds, dat een consistente uitstroom had gezien sinds de overgang naar een spot ETF, registreerde nul uitstromen op maandag. Deze pauze in uitstromen zou kunnen wijzen op een stabilisatie in het beleggerssentiment, vooral nu de on-chain activiteit van Ethereum tekenen van opleving vertoont.

Ondanks het verlies van bijna 25% van de activa sinds de conversie, kan het stoppen van de uitstroom erop wijzen dat het ergste voorbij is voor ETHE houders.

Bredere marktimpact

Terwijl ETHE stabiliseerde, lieten andere spot Ethereum ETF’s ook positieve instromen zien. FETH van Fidelity voerde de groep aan met $ 3,98 miljoen, gevolgd door ETHW van Bitwise met $ 2,86 miljoen en EZET van Franklin, dat $ 1,01 miljoen aan nieuwe fondsen zag instromen.

ETHV van VanEck was het enige fonds met een uitstroom en verloor $ 2,92 miljoen. In totaal steeg het dagelijkse handelsvolume voor Ethereum ETF’s naar $ 286 miljoen, vergeleken met $ 166,9 miljoen slechts drie dagen eerder.

Bron: Farside Investors Ethereum ETF Flow (US$m)

Bitcoin ETF’s zien ook stijgingen

De positieve trend was niet beperkt tot Ethereum ETF’s. Spot Bitcoin ETF’s beleefden ook een sterke dag, met $ 27,87 miljoen aan netto instroom. Ark en 21Shares’ ARKB fonds voerden de groep aan met $ 35,4 miljoen, terwijl BlackRock’s IBIT $ 13,45 miljoen ontving.

Sommige fondsen zoals Bitwise’s BITB en Grayscale’s GBTC hadden echter te maken met een uitstroom van respectievelijk $ 17,06 miljoen en $ 11,77 miljoen.

Vooruitzichten voor Ethereum en Bitcoin ETF’s

De recente instroom in zowel Ethereum als Bitcoin ETF’s zou een positief signaal kunnen zijn voor de bredere cryptomarkt. Analisten suggereren dat de stabilisatie in Grayscale’s ETHE en de hernieuwde interesse in spot ETF’s de weg kunnen bereiden voor een mogelijk prijsherstel in de komende maanden.

Omdat de markt blijft reageren op ontwikkelingen in de regelgeving en macro-economische factoren, zullen de prestaties van deze ETF’s nauwlettend in de gaten worden gehouden door beleggers.

Samenvatting

De instroom van $ 4,9 miljoen in spot Ethereum ETF’s, gekoppeld aan Grayscale’s ETHE die een einde maakte aan zijn twee weken durende uitstroom, markeert een potentieel keerpunt voor Ethereum beleggingsproducten.

Terwijl de markt deze ontwikkelingen verwerkt, zullen de komende weken cruciaal zijn om te bepalen of deze trend een blijvend herstel betekent of slechts een tijdelijke opleving.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....