Grootschalige verkoop door crypto whales zet Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) koersen onder druk

2363 totale weergaven

De koersen van Dogecoin en Shiba Inu zijn in de afgelopen maand ontzettend gedaald. Zo ziet Dogecoin een afglijder van -38% en duikt Shiba Inu zelfs nog iets dieper naar beneden met een -46% daling. Het lijkt erop dat crypto whales de meme coins op de markt dumpen en daarmee een forse daling veroorzaken.

Als we kijken naar de meme coins een jaar geleden zien we toch een stijging voorbij komen van 11% voor Dogecoin en 34% voor Shiba Inu. Interesse lijkt momenteel eerder gefocust te zijn op Bitcoin en Ethereum. Vooral Ethereum, de grootste altcoin binnen de crypto sector, staat volop in de schijnwerpers vanwege de komst van meerdere spot Ethereum ETF’s.

Dit trekt de interesse bij meme coins zoals DOGE en SHIB dus weg en dat kunnen we terugzien in de koersen van deze meme coins.

Dogecoin koers

Allereerst nemen we de koers van DOGE onder de loep. Het ziet er momenteel niet al te best uit voor de koers van Dogecoin, die in de afgelopen week ruim -20% van zijn waarde verloren is. Gisteren wisten we een daling van -11% te noteren en daarmee is de koers van DOGE uit de range gebroken waarin het zich bevond.

DOGE/USDT - Bron : TradingView
DOGE/USDT – Bron : TradingView

De top van de range ligt rond de koers van $ 0,23 en de onderkant van de range bevindt zich rond de koers van $ 0,12. Momenteel is Dogecoin dus uit de range gebroken en wordt de meme coin verhandeld rond $ 0,10.

Een interessant gebied waar de koers van DOGE nu eventueel kan vasthouden ligt tussen $ 0,093 en $ 0,097.

DOGE/USDT - Bron : TradingView
DOGE/USDT – Bron : TradingView

Hier heeft de koers voorheen enige resistance ondervonden, waardoor het mogelijk wordt voor kopers om nu op support te stuiten. Van daaruit zou DOGE weer kunnen beginnen aan een beweging terug richting de range.

Shiba Inu koers

De koers van Shiba Inu staat er iets anders voor vergeleken met de Dogecoin koers. SHIB wist eind februari een parabolische stijging neer te zetten van 380%. Sindsdien zien we de koers van SHIB langzaam terugvallen richting het gebied van de start van de stijging.

SHIB/USDT - Bron : TradingView
SHIB/USDT – Bron : TradingView

We kunnen zien dat SHIB zich duidelijk in een neergaand patroon voortbeweegt. De afgelopen week hebben we daarom ook een daling van ruim -20% gezien voor de koers van SHIB.

De koers beweegt zich echter wel richting een interessant gebied dat tussen $ 0,00001184 en $ 0,00001108 ligt. Hier zou de koers van Shiba Inu wellicht een bounce kunnen ervaren en een begin kunnen maken aan een nieuwe stijging.

Meme coin geïnspireerde presale projecten halen miljoenen op

Er zijn twee presale projecten die gebaseerd zijn op Dogecoin en Shiba Inu, namelijk PlayDoge en Shiba Shootout. De presale van PlayDoge heeft sinds zijn lancering al meer dan $5,3 miljoen weten binnen te halen en de net gelanceerde presale van Shiba Shootout bedraagt nu al meer dan een half miljoen.

Investeerders grijpen dus hun kansen met deze relatief nieuwe cryptomunten. In het verleden hebben we gezien dat presale crypto munten tot wel duizenden procenten zijn gestegen. De interesse in presale tokens is dus groot, wacht daarom niet langer en ontdek de presales van PlayDoge en Shiba Shootout nu direct.

PlayDoge ($PLAY) – Play-To-Earn spel van PlayDoge weet duizenden investeerders aan te trekken

De presale van PlayDoge is recentelijk pas van start gegaan, maar heeft binnen korte tijd al $ 5,3 miljoen opgehaald. Dit geeft aan dat de interesse van vroege investeerders vrij groot is en dat is niet raar. PlayDoge lanceert namelijk zijn eigen P2E (Play-To-Earn) spel.

In het P2E spel kunnen spelers $PLAY-tokens verdienen door middel van het voltooien van opdrachten en het trainen van hun virtuele huisdier. Het spel is gebaseerd op het nostalgische TamaGotchi spel, waardoor investeerders oude herinneringen omhoog kunnen halen.

Wacht dus niet langer en verdien vandaag je tokens nog met het P2E spel van PlayDoge. De $PLAY-token is te koop met ETH, BNB, USDT en creditcard tegen een koers van $0,00516. Wees er snel bij, want de koers van $PLAY stijgt ontzettend snel.

 

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) – Shiba Inu is in het Wilde Westen belang met Shiba Shootout

Shiba Shootout is een nieuw presale project dat gebaseerd is op een westerse Shiba Inu. De hoofdrolspeler van dit project is Marshal Shiba, die in het kleine stadje Shiba Gulch, gevechten aan gaat met andere cowboys.

Het presale project heeft meerdere functies waar vroege investeerders van kunnen genieten. Zo is het mogelijk om via “cactus staking” je $SHIBASHOOT-tokens te staken en hiermee een rente te ontvangen, die oploopt tot wel 2000%. Daarnaast kunnen token bezitters meedoen aan een loterij om grote prijzen te winnen en is het mogelijk om te stemmen over de toekomst van het crypto project.

Genoeg reden om dus de $SHIBASHOOT-token aan te schaffen. De $SHIBASHOOT-token kan gekocht worden met BNB, ETH, USDT en creditcard tegen een koers van $0,0195.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...