Grootste bank in Singapore laat rijke klanten bitcoin verhandelen

De grootste bank in Singapore zet groter in op bitcoin (BTC). DBS laat rijkere klanten nu BTC verhandelen. Dat gaat dan uiteraard wel via hun eigen platform, DBS Digital Exchange.

Volgens Bloomberg gaat het hier om geaccordeerde investeerders. Dat komt neer op klanten die met meer dan $246.000 aan assets hebben. Zo’n 100.000 klanten komen in aanmerking. Met een klein bedrag van $500 kun je toegang krijgen tot het platform, als je aan de andere eisen voldoet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze dienst bestond al een tijdje, maar dan voor bedrijven, grote institutionele investeerders en bijvoorbeeld familiekantoren. Nu is het de beurt aan de iets kleinere spelers in Singapore.

Bitcoin niet voor iedereen

Kleine particuliere beleggers kunnen rekenen op extra limieten. De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS), de centrale bank en financiële waakhond gaan samenwerken om dit te bewerkstelligen.

De MAS gaat een onderzoek doen om manieren in kaart te brengen hoe zij ‘extra-frictie’ voor het aankoopproces. Net als in veel andere landen komt dat vaak neer op extra controle voordat je iets kunt kopen. Denk aan paspoortidentificatie en een bewijs voor je woonplaats.

Ook hier lijken de toegangswegen moeilijker te worden, terwijl de diensten voor de grote partijen steeds meer worden. Er zit vaak ook een groot verschil tussen de diensten aan een particulier of bijvoorbeeld een bedrijf. Klanten van een bank kopen misschien wel bitcoin, maar die blijven wel staan bij de bank (of een andere partij).

Diensten voor particulieren laten vaak ook opnames naar een eigen wallet toe. Dat is ook iets wat moeilijker kan worden met met meer regels.

Op het Green Shoots Seminar vertelde de directeur van de MAS, Ravi Menon, dat ondanks “beslissende stappen om de schade voor consumenten te beperken” er toch nog veel consumenten zijn die “irrationeel onwetend lijken te zijn over de risico’s van cryptohandel”.

Toch zal een algeheel verbod “waarschijnlijk niet werken”, aldus Menon. Hij ziet ook dat de industrie mondiaal is en dat Singaporezen toegang hebben tot de markt “met slechts een mobiele telefoon”.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...