Regelgevers Singapore vinden dat particulieren nu te makkelijk bitcoin kunnen kopen

Er komt waarschijnlijk extra bescherming voor cryptoliefhebbers in Singapore. Of anders gezegd: meer regels waardoor het lastiger wordt om bitcoin te kopen. De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS), de centrale bank en financiële waakhond gaan samenwerken om dit te bewerkstelligen.

Bitcoin vermoeilijken

Decrypt meldt dat ze het moeilijker willen maken voor investeerders om bitcoin en altcoins te kunnen kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De MAS gaat een onderzoek doen om manieren in kaart te krijgen waarmee ze ‘extra frictie’ aan het aankoopproces willen toevoegen. Ze denken aan tests om erachter te komen of de potentiële koper wel geschikt is om de cryptomarkt te betreden of bijvoorbeeld door de toegang tot kredieten te beperken.

Op het Green Shoots Seminar vertelde de directeur van de MAS, Ravi Menon, dat ondanks “beslissende stappen om de schade voor consumenten te beperken” er toch nog veel consumenten zijn die “irrationeel onwetend lijken te zijn over de risico’s van cryptohandel”.

Toch zal een algeheel verbod “waarschijnlijk niet werken”, aldus Menon. Hij ziet ook dat de industrie mondiaal is en dat Singaporezen toegang hebben tot de markt “met slechts een mobiele telefoon”.

Regulering versus innovatie

Ze willen Singapore wel als fintech-hub blijven promoten, maar dit mag niet ten koste gaan van de bescherming van de beleggers. Hij eindigt met een mooie oneliner:

“Innovatie en regulering passen niet naast elkaar.”

De MAS zal ook gaan kijken naar overwegingen die internationale regelgevende instanties hebben gedaan. De centrale bank opperde vorige maand voor het eerst het idee om restricties op te leggen aan crypto-investeerders.

Desondanks deelde de grootste bank van het land, de DBS Bank, dat haar nieuwe handelsdesk enorm populair is. De DDEx zag het totale aantal transacties in een paar maanden verdubbelen. Het handelsvolume ging zelfs vier keer over de kop in slechts vier maanden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore