Grootste bank van Singapore (5 miljoen klanten) start met verkoop Bitcoin

Opmerkelijk nieuws vanuit Azië, want de grootste bank van Singapore start met het verkopen van Bitcoin (BTC) en een aantal andere cryptovaluta.

Dat maakt DBS met ruim 5 miljoen klanten vandaag bekend op haar website.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin verkoop

Het is daarmee de grootste fiat gateway naar cryptocurrency’s in het land. Ze bieden vier fiat valuta aan: Singaporese dollar, Hongkong dollar, US dollar en de Japanse yen. Deze zijn gekoppeld aan Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash en Ripple.

Volgens investeerder Su Zhu maakt dit de drempel om te investeren in cryptocurrency’s een stuk lager. Hij is via zijn investeringshuis Three Arrows Capital minderheidsaandeelhouder bij Deribit.

Zakelijke markt

De Bitcoin markt is altijd een retailgedreven markt geweest, maar we zien ook steeds meer vraag ontstaan op de zakelijke markt.

Deze stap van DBS is binnen de Aziatische regio groot nieuws. Want DBS bedient ook veel zakelijke klanten. Zoals bekend zijn er (beursgenoteerde) bedrijven die kiezen voor Bitcoin als wapen tégen inflatie. Bekende voorbeelden zijn Square, MicroStrategy en Stone Ridge.

Bovendien gaat PayPal Bitcoin aanbieden aan haar 305 miljoen klanten. Het roept wél de vraag op wie de Bitcoin beheert. De discussie tussen custodial en non-custodial (bitcoin in eigen beheer). Autoriteiten richten hun pijlen op de custodians.

In Nederland heeft de ING bank vorig jaar de wens geuit om digitale assets te willen gaan opslaan. Het is onduidelijk wanneer de grootste bank van Nederland daarmee verder naar buiten treedt.

Het zelf opslaan van je bezit is de charme van Bitcoin. In dit artikel geven we een aantal tips over het opslaan van je Bitcoin.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsSingapore

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...