Grootste bitcoinfonds bereikt nieuw dieptepunt: korting van 36,7%

Grootste bitcoinfonds bereikt nieuw dieptepunt: korting van 36,7%

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bereikt een nieuw dieptepunt. GBTC staat op een 'korting' van 36,7%. Investeerders in het fonds kopen hiermee blootstelling aan echte bitcoin.

Het fonds heeft meer dan 643.000 bitcoin in kas. De aandelenkoers is echter minder waard dan dat. Dit fonds is bedoeld voor mensen om blootstelling te krijgen aan bitcoin middels het aandeel. Maar dat pakt de laatste jaren echter wat minder uit. Investeerders konden beter bitcoin kopen dan een aandeel in dit fonds volgens de koers in dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek zie je duidelijk wanneer de prijs van GBTC verder achterop raakte tegenover de koers van bitcoin.

Koers van GBTC volgens Ycharts.com
Koers van GBTC volgens Ycharts.com

Bitcoinfonds

Investeerders in het fonds hopen nog altijd op toestemming van de Securities and Exchange Commission (SEC). Op dat moment zou hun aandeel (die nu dus onder water staat) kunnen worden verzilverd voor een hogere prijs.

Grayscale Bitcoin Trust startte al in 2013. Het was lange tijd een van de weinige toegangswegen naar bitcoin voor professionele beleggers in de VS. Niet voor niets stonden de aandelen GBTC juist jarenlang in het groen. De vraag naar een aandeel in het grootste bitcoinfonds ter wereld is echter sterk afgenomen.

Er is simpelweg meer concurrentie op de markt. Je kunt allerlei derivaten verhandelen, of echte bitcoin kopen. Particulieren, professionele beleggers, grote bedrijven, kleine bedrijven en zelfs landen komen allemaal op hun eigen manier aan BTC.

Grayscale wil mede hierdoor graag hun fonds omzetten naar een exchange-traded fund. Dat is goedkoper voor het bedrijf zelf, maar ook voor de klanten. Tot op heden houdt de SEC dat echter tegen. Zij vinden het 'te risicovol'. Grayscale daagde SEC daarom voor de rechter.

Lees meer over:
Bitcoin Grayscale

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties