Grootste premium op bitcoin futures in 18 maanden

1152 totale weergaven

De premium op bitcoin futures staat op het hoogste niveau in 18 maanden.

Futures premium

De koers bevindt zich al een poosje rond hetzelfde prijsniveau, met de $31.000 als weerstandslijn. Terwijl er op de spotmarkt weinig verandert, is dat wel het geval op de futuresmarkt.

De bitcoin derivatencontracten krijgen een steeds grotere premium. Men kan BTC opties en futures gebruiken om te hedgen tegen prijsbewegingen.

Driemaandelijkse bitcoin futures zijn populair onder whales en arbitragedesks. Deze contracten met een vaste looptijd worden echter doorgaans tegen een kleine premie verhandeld ten opzichte van spotmark.

Als gevolg hiervan zouden BTC futurescontracten in gezonde markten moeten worden verhandeld tegen een premie van 5 tot 10% op jaarbasis. Dit fenomeen staat bekend als contango.

De vraag naar BTC Longs met leverage is de afgelopen week aanzienlijk toegenomen. De premie voor futures contracten steeg namelijk naar 6,4%. Het bereikt daarmee het hoogste niveau in 18 maanden, zo laat data van Laevitas zien.

Grootste premium op bitcoin futures in 18 maanden

Opties delta

Naast futures kun je ook naar opties kijken. Dit is een ander derivatentype, waarbij je níet verplicht bent om het contract te lichten. Het blijft een optie.

De 25% delta laat zien of de stagnatie van de prijs beleggers minder optimistisch heeft gemaakt. Anders gezegd: hoe gaat men om met de stabiele bitcoinkoers?

Als handelaren een prijsdaling verwachten, zal de skew doorgaans boven de 7% stijgen, terwijl perioden van optimisme doorgaans een skew van -7% skew laat zien.

Volgens Laevitas is deze metric de laatste weken weer gekanteld tot een mingetal. Zijn de optiehandelaren weer goed gestemd?

Ook analisten zien een futures premium van 6,4% en een negatieve delta skew van 13% als gematigd positief.

Grootste premium op bitcoin futures in 18 maanden

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures