Bitcoinfondsen in trek: 125 miljoen dollar meer instroom

Voor de tweede opeenvolgende week stroomt er meer kapitaal naar cryptofondsen. Vorige week is er voor 125 miljoen dollar aan kapitaal naar fondsen gestroomd, zo blijkt uit cijfers van Coinshares.

De afgelopen twee weken zijn goed voor 334 miljoen dollar aan instroom, zo becijfert de Europese vermogensbeheerder in haar weekrapport. Met name bitcoinproducten zijn in trek, waar 98% van het verse geld naartoe is gevloeid. Bitcoinbeleggingsproducten waarbij een shortpositie wordt ingenomen, kende juist een uitstroom van $0,9 miljoen.

Bitcoinfondsen in trek: 125 miljoen dollar meer instroom
bron: Coinshares

Er is duidelijk sprake van een omslag in de markt, ingeluid door BlackRock dat een aanvraag heeft ingediend voor een bitcoin spot exchange traded fund. Andere marktpartijen zoals Fidelity en Van Eck volgden snel met hernieuwde aanvragen en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om deze nieuwe reeks aan bitcoinproducten goed te keuren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfondsen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...