Grootste publieke investeringsmanager ter wereld start cryptofonds

Man Group Plc maakt zich klaar voor de lancering van een crypto-hedgefonds. De in Londen gevestigde investeringsmanager hoop alles tegen het einde van het jaar rond te hebben.

Nieuw fonds

Man Group is een grote jongen. Eind september hadden ze $138 miljard aan activa in beheer. Dat was ietsje minder dan het kwartaal ervoor, toen dit nog $142 miljard was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Bloomberg bereidt Man Group zich voor om het fonds te lanceren via zijn computergestuurde trading unit genaamd AHL. Op de AHL worden overigens al cryptofutures verhandeld. Daardoor heeft Man zelf dus al enige tijd blootstelling aan cryptovaluta.

Het is niet bekend op welke cryptocurrency’s het nieuwe fonds zich gaat richten, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat bitcoin hier niet in wordt opgenomen.

Een woordvoerder van Man Group gaf geen reactie op een verzoek van Cointelegraph. Het nieuws kwam naar buiten door anonieme bronnen.

Beursgenoteerd

Het bedrijf is genoteerd aan de London Stock Exchange en is een onderdeel van de FTSE 250. Ze zijn het grootste publiek te verhandelen hedgefonds ter wereld en hebben zo’n 1.400 werknemers in dienst.

De timing van het nieuws is bijzonder. Op het moment dat het vertrouwen in de cryptomarkt enorm is geschaad door toedoen van FTX, begint een miljardenbedrijf zich op de activaklasse te richten.

Klaarblijkelijk gaat Man Group er van uit dat het institutionele geld niet compleet is afgeschrikt door deze perikelen. Het nieuwe fonds gaat worden beheer door Andre Rzym.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds