Nieuw bitcoinfonds gelanceerd in Duitsland

EQONEX Limited lanceert een nieuw Duits bitcoinfonds. Het bedrijf komt met een zogenaamde bitcoin ETN.

ETN staat voor Exchange Traded Note. Het doel van deze financiële producten is relatief simpel: particuliere beleggers moeten gemakkelijker kunnen beleggen in onderliggend product. In dit geval gaat het dus om een fonds dat gedekt is door echte bitcoin. Dat is te lezen in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inruilen voor bitcoin

Een aandeel in het fonds is direct om te zetten in bitcoin. Dat is de simpele belofte. In de praktijk betekent dit dat beleggers op traditionele (aandelen)beurzen in Duitsland nu blootstelling kunnen krijgen in bitcoin.

Het is niet hetzelfde als zelf bitcoin kopen en opslaan. Maar beleggers die puur opzoek zijn naar de prijsactie en niet op cryptobeurzen zitten kunnen hier trecht.

Investeerders met het aandeel EQ1B kunnen fysieke bitcoin claimen via Digivault. Dat is een bedrijf dat zich specialiseert in de opslag van bitcoin. Zij hebben daarvoor toestemming van de Duitse toezichthouders.

Niet alleen in Duitsland

EQONEX hoopt uiteindelijk met hun fonds verder te gaan dan alleen Duitsland. Volgens directeur Jonathan Farnell is Duitsland een perfect startpunt. Hij verwijst naar de positieve beleggerscultuur in het land. Ze zien Duitsland als ideaal startpunt voor een ‘groeiend aantal EQONEX-producaten’.

Net als veel andere fondsen probeert men hier een nieuwe groep investeerders aan te boren. EQONEX heeft in Duitsland concurrentie van veel verschillende fondsen en banken. Recentelijk vroeg bijvoorbeeld de grote Duitse bank Commerzbank een licentie aan voor de handel in bitcoin.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...