Grote uitstroom Bitcoin ETFs: Wat betekent dit voor jou?

2306 totale weergaven
bitcoin etfs uitstroom

Nieuwe gegevens van CoinShares laten zien dat investeerders veel geld weghalen uit Bitcoin. In de afgelopen week is er $544,1 miljoen uit Amerikaanse spot Bitcoin ETFs gehaald. Dit noemt CoinShares-analist James Butterfill een “echte correctie”. In de afgelopen twee weken is er meer dan $1,1 miljard uitgestroomd.

Wereldwijde uitstromen uit Bitcoin ETFs door economische onzekerheid

James Butterfill denkt dat deze trend komt door twijfel bij investeerders over renteverlagingen door de Federal Reserve. Hij zegt dat de aanhoudende uitstromen laten zien dat investeerders weinig vertrouwen hebben in de economische vooruitzichten. “We geloven dat dit een reactie is op het pessimisme onder investeerders over renteverlagingen door de FED dit jaar,” legt Butterfill uit.

Niet alleen in de VS zijn er uitstromen; ook uit Canada, Duitsland en Hong Kong is veel geld weggehaald. Aan de andere kant hebben fondsen in Brazilië en Zwitserland juist meer geld ontvangen.

Ethereum en altcoins reageren verschillend

Niet alleen Bitcoin wordt getroffen, ook uit Ethereum fondsen is $58 miljoen gehaald. Dit ondanks de verwachtingen van nieuwe marktdeelnemers die zich bij de SEC registreren, wat nieuwe lanceringen kan betekenen.

Sommige altcoins doen het beter. Solana, Litecoin en Polygon zien juist een instroom van geld. Dit wijst erop dat sommige investeerders de huidige marktdaling als een kans zien om te kopen. Volgens Butterfill worden deze altcoins gezien als ondergewaardeerd tijdens de bredere marktdaling.

Bitcoin koers schommelt

De bredere cryptomarkt is flink beïnvloed door deze financiële bewegingen. De prijs van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met 4,7% gedaald en in de afgelopen week met 6,6%, nu rond de $61.186. Deze schommelingen hebben geleid tot veel liquidaties bij handelaren.

Volgens gegevens van Coinglass zijn in de afgelopen 24 uur 91.772 handelaren geliquideerd, met een totaalbedrag van $308,97 miljoen, waarvan Bitcoin-handelaren alleen al $123,35 miljoen aan verliezen hebben geleden.

Ondanks deze problemen blijven sommige leiders in de industrie optimistisch. Jack Mallers, CEO van Strike, een wereldwijde Bitcoin-applicatie, is positief over de lange termijn van Bitcoin. In een gesprek met analist Scott Melker voorspelde Mallers dat Bitcoin in de volgende cyclus kan stijgen tot tussen $250.000 en $1 miljoen.

Hij denkt dat deze groei mogelijk is door de aanhoudende waardevermindering van de dollar, waardoor Bitcoin gezien wordt als een sterke bescherming tegen geldontwaarding vanwege de aanhoudende inflatie.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd