Crypto Explosie in Azië? VanEck Bitcoin ETF haalt mogelijk miljarden binnen

7407 totale weergaven
VanEck Bitcoin ETF

De langverwachte lancering van VanEck’s Bitcoin Spot ETF op de Australian Securities Exchange (ASX) belooft een ware goudkoorts in de Azië-Pacific crypto markt te ontketenen. Bloomberg analist Eric Balchunas voorspelt een injectie van maar liefst $1 miljard in de regio. Maar is dit het begin van een regionale crypto explosie?

VanEck gaat Bitcoin Spot ETF op de Australian Securities Exchange lanceren

Balchunas ziet de VanEck ETF niet als een lokaal fenomeen, maar als een katalysator voor de hele regio. De verwachte $1 miljard in Australië kan een domino-effect teweegbrengen, net zoals we in gevestigde markten als de VS hebben gezien.

Vergelijkbare groei wordt verwacht in Hong Kong en Zuid-Korea, met elk potentieel een extra miljard aan assets. Dit betekent een totale boost van $3 miljard voor de gehele Azië-Pacific digitale activa sector.

De adoptie van Bitcoin ETF’s in Australië weerspiegelt een globale verschuiving. De goedkeuring en het succes van deze instrumenten in andere markten tonen een toenemende internationale acceptatie voor crypto investeringen. Australië’s stap is een cruciale stap in het toegankelijker maken van digitale activa in de regio.

Sterk debuut van de VanEck Bitcoin ETF

De handelsdebuut van de VanEck ETF was zelf al een denderend succes. Op de eerste dag werd een groot volume van 1,9 miljoen AUD verhandeld, met VanEck zelf bijna $1 miljoen bijdroeg, wat duidt op een warm welkom door de markt.

Interessant is dat dit fonds fungeert als een feeder voor de gevestigde $647 miljoen VanEck Bitcoin Trust in de VS, waardoor de prestaties van de Australische markt feitelijk worden gekoppeld aan een grotere, meer volwassen pool van cryptocurrency investeringen.

Hoewel de initiële stijging veelbelovend is, hebben gevestigde giganten zoals Grayscale’s GBTC en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund hebben te maken gehad met uitstromen.

Echter, er zijn ook lichtpuntjes. BlackRock’s IBIT ETF onderscheidt zich door de trend te trotseren met een recente instroom van $1,48 miljoen, waardoor het totale vermogen onder beheer naar $14,67 miljard stijgt.

Lees meer over:
Bitcoin ETFVanEck

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...