Hacker FTX blijft miljoenen dollars aan crypto’s stelen én omwisselen

Een anonieme hacker heeft weer 15.000 ETH, ter waarde van ongeveer $25 miljoen, verplaatst. Via ThorChain werd het miljoenenbedrag vervolgens ingewisseld voor bitcoin.

FTX hack

Thorchain is een zogenoemde native afwikkelingsnetwerk. Je kunt er op een decentrale manier verschillende cryptovaluta swappen.

De hackers van de failliet gegane beurs FTX hebben sinds 30 september in totaal 60.000 ETH via vier adressen verzonden. In totaal hebben ze volgens schattingen 125.735 ETH op negen adressen in hun bezit.

Inmiddels is ook bekend dat de hackers gebruik maken van de privacytool genaamd Railgun. Dit is een on-chain zero knowledge systeem waarmee je privacyvriendelijke en versleutelde transacties kunt doen.

De hackers heeft afgelopen 24 uur nog eens 234 ETH extra verdiend, ter waarde van ongeveer $385.000. Dat komt omdat hij succesvol enkele SIM-swaps heeft gedaan van vier verschillende Friend Tech-gebruikers. Dit is een nieuw social media protocol dat is gebouwd op de ethereum blockchain.

De oprichters van SlowMist hebben eerder gewaarschuwd voor de onvoldoende veilige registratie- en verificatiemethoden van Friend Tech. Gebruikers zijn wel vaker doelwit van soortgelijke aanvallen.

De hacker van FTX kreeg het geld van FTX en FTX US op 11 november 2022 in handen, slechts enkele uren nadat het bedrijf faillissement had aangevraagd en oprichter Sam Bankman-Fried ontslag had genomen. Er werd ruim $330 miljoen buit gemaakt bij FTX en $90 miljoen bij FTX US.

Het is nooit bekend geworden wie er achter de aanval zit, behalve dat hij/zij al vrij snel een deel van zijn buit omzette in $27 miljoen DAI’s. Dit is een dollarstablecoin. Sam Bankman-Fried heeft wel een shortlist van acht personen van wie hij denkt dat ze mogelijk deze hack zouden kunnen hebben gedaan.

Lees meer over:
FTXhack

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...