Hacker misbruikt Mbappé’s X-account, kost belegger $ 1M in SOL

1663 totale weergaven

Een belegger in cryptocurrency verloor meer dan $ 1 miljoen binnen een uur nadat hackers het X-account van Kylian Mbappé hadden gehackt om een frauduleus $MBAPPE token te promoten, waarmee de ernstige risico’s van cryptozwendel door beroemdheden werden aangetoond.

Investeerder verliest $ 1M

Een crypto belegger leed een verwoestend verlies van meer dan $ 1 miljoen in slechts één uur na de aankoop van een frauduleus token met de naam $MBAPPE. Het token werd donderdag valselijk gepromoot via het gehackte X account van de Franse voetbalster Kylian Mbappé.

Hackers namen de controle over Mbappé’s account over en plaatsten meerdere promoties voor het $MBAPPE token, dat was gemaakt met Pump.fun, een platform dat bekend staat om zijn eenvoud bij het lanceren van meme coins.

Het frauduleuze token steeg kort in waarde en trok investeerders aan, om kort daarna te kelderen en aanzienlijke financiële schade achter te laten.

Details van de zwendel

De getroffen belegger maakte een nieuwe wallet aan en investeerde 7.156 Solana (SOL), wat gelijk staat aan $ 1,03 miljoen, in het $MBAPPE token in één enkele transactie. Helaas was de waarde van de investering binnen een uur gekelderd tot slechts $ 9.200.

Terwijl deze belegger aanzienlijke verliezen leed, slaagden andere handelaren erin om te profiteren van de zwendel. Eén handelaar veranderde een bescheiden investering van $ 29 in $ 125.000 binnen enkele minuten door te verkopen op het hoogtepunt van de token.

Historische context en eerdere exploits

Dit is niet de eerste keer dat hackers het imago van Mbappé misbruiken voor frauduleuze activiteiten. In het verleden hebben oplichters zijn beeltenis gebruikt in online advertenties die dubieuze cryptocurrency programma’s promoten. Deze incidenten hebben geleid tot rechtszaken en meer toezicht van de autoriteiten.

Bredere implicaties

Het incident met Mbappé maakt deel uit van een bredere trend waarbij accounts van hooggeplaatste personen worden gebruikt om crypto-schema’s te promoten. Dit incident dient als een sterke herinnering aan de risico’s die gepaard gaan met het investeren in cryptocurrencies, vooral als deze worden onderschreven door gehackte accounts van beroemdheden.

Omdat de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen, worden beleggers aangespoord om voorzichtig te zijn en de echtheid van promoties te verifiëren voordat ze financiële toezeggingen doen.

Impact op de cryptogemeenschap

De hack en de daaropvolgende zwendel hebben discussies aangewakkerd binnen de cryptocurrency gemeenschap over de noodzaak van sterkere veiligheidsmaatregelen op sociale mediaplatforms en de mogelijke gevolgen voor de cryptomarkt als dergelijke incidenten doorgaan.

Terwijl het verhaal zich ontvouwt, zal de cryptogemeenschap nauwlettend in de gaten houden hoe platforms en regelgevende instanties reageren op deze groeiende bedreigingen.

Lees meer over:
hackmbappescamsolsolanax

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....