Hackers gebruiken Metallica’s X-account voor Solana token scam

2732 totale weergaven

Het officiële X-account van heavy metalband Metallica werd op 26 juni gehackt. Oplichters gebruikten het account om een frauduleus Solana-token te promoten onder de ticker METAL.

Frauduleuze aankondigingen

De hackers plaatsten misleidende aankondigingen op Metallica’s X-account en suggereerden een samenwerking met Ticketmaster om het METAL token te lanceren. Onderzoek wees echter uit dat een dergelijke samenwerking niet bestond. Het team van Metallica kreeg snel weer controle over het account en verwijderde alle gerelateerde berichten.

Beschuldigingen en ontkenningen

In de nasleep beschuldigde Metallica’s account het fintech bedrijf MoonPay van betrokkenheid bij de zwendel. De voorzitter van MoonPay, Keith Grossman, ontkende de beschuldigingen onmiddellijk op X. Hij waarschuwde volgers: “MoonPay ondersteunt $METAL NIET op @solana.” Hij benadrukte verder de zwendelaardigheid van het METAL token.

Impact op de markt en eerdere incidenten

Ondanks de frauduleuze activiteiten bleef de bredere Solana memecoin markt onaangetast, met een market cap van $6,71 miljard, wat een stijging van 10% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Dit incident volgt op een soortgelijke gebeurtenis eerder in de maand, toen de SOL memecoin HULKAMANIA een aanzienlijke pump-and-dump meemaakte, valselijk geassocieerd met WWE icoon Hulk Hogan.

Populariteit en risico’s van Solana

Solana’s blockchain heeft aan populariteit gewonnen onder beroemdheden voor het lanceren van memecoins, maar deze bekendheid gaat gepaard met verhoogde risico’s op hacken en oplichting. Terwijl sommige beroemdheden zich vrijwillig inzetten voor Solana, worden anderen, zoals Metallica, het doelwit van uitbuiting.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....