Handelaar waarschuwt voor koersdaling bitcoin van 50 procent

Een pseudonieme crypto-handelaar waarschuwt ervoor dat bitcoin zijn bodem mogelijk nog niet bereikte aan het einde van 2022. Destijds viel de koers naar ongeveer 15.500 dollar. Altcoin Sherpa vertelt nu aan zijn 10.800 abonnees op YouTube dat bitcoin in eerste instantie nog weleens een nieuw hoogtepunt van 30.000 dollar kan neerzetten in 2023, om vervolgens met 50 procent te dalen naar een koers van 15.000 dollar.

Nieuwe bodem?

Als de vermoedens van Altcoin Sherpa kloppen, dan is het dus heel goed mogelijk dat we later dit jaar een nieuwe bodem noteren. "Ik denk dat de koers lager gaat zakken, waarschijnlijk richting de 20.000 dollar, maar mogelijk ook opnieuw naar de 15.000 of 17.000 dollar. Dat is over het algemeen hoe ik ernaar kijk", aldus een pessimistische Altcoin Sherpa.

Mocht het verhaal van Altcoin Sherpa waarheid blijken, dan zal bitcoin vanaf hier dus een dubbele bodem vormen. Er is volgens Altcoin Sherpa echter ook een scenario waarin bitcoin het juist wel goed kan doen.

"Als de macro-economische omstandigheden verbeteren en de inflatie verdwijnt, zoals de Federal Reserve hoopt met een zachte landing, dan denk ik dat we niet zo ver zullen dippen", zo gaat Altcoin Sherpa verder. Met een zachte landing doelt de analist op het terugbrengen van de inflatie naar de doelstelling van 2,0 procent, zonder dat dit ten koste gaat van een recessie.

Veel onduidelijkheid

Onder de streep is het verhaal van Altcoin Sherpa dus ook niet echt duidelijk. Aan de ene kant verwacht hij mogelijk diepere bodems, terwijl we aan de andere kant ook aan een nieuwe run omhoog kunnen beginnen. Dat is natuurlijk lekker makkelijk praten als analist, al zien we dit overigens bijna bij iedere analist wel een beetje terugkomen.

Het verhaal van Altcoin Sherpa is vooral zeldzaam, omdat er op dit moment nog maar weinig analisten zijn die echt rekening houden met een correctie die ons nieuwe bodems kan brengen. Dat zou voor een groot deel van de markt wel degelijk als een verrassing komen.

De enige manier waarop ik dat voor mij zou zien, is als de Federal Reserve de rente blijft verhogen en ervoor zorgt dat de Amerikaanse economie in een zware recessie terechtkomt. Dan is het goed mogelijk dat ook de bitcoin koers het nog even zwaar te verduren krijgt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....