Handelaren in Thailand moeten 15% winstbelasting betalen

Bitcoiners in Thailand moeten waarschijnlijk meer belasting gaan betalen over hun eventuele winsten. Ook hint het ministerie van Financiën naar meer controles en surveillance. Dat meldt de Bangkok Post.

Het handelen in bitcoin of cryptocurrency’s lijkt wat minder aantrekkelijk te worden voor de Thaise bevolking.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Belastingen

Het gaat om een vorm van vermogenswinstbelasting (of capital gains tax). Zoals de naam al doet vermoeden is dit een belasting op de winst die gemaakt wordt bij de verkoop van verschillende assets. Bitcoin en tokens horen daar volgens de Thaise autoriteiten ook bij.

In de praktijk betekent het dat doorsnee beleggers en bijvoorbeeld miners winstbelasting moeten gaan betalen als ze bitcoin met winst verkopen. Cryptobeurzen krijgen een voorkeursbehandeling en hoeven volgens de Bangkok Post niet te vrezen voor extra belastingen. Voor spaarders heeft deze regel pas effect wanneer zij overgaan tot verkoop.

Om dit te handhaven wordt er ook gewerkt aan een uitgebreide manier om de geldstromen in het land beter te analyseren en daar ook naar te handelen.

Belastingbetalers in Thailand moeten hun vermogen in bitcoin netjes opgeven bij de belastingdienst. Als je dat niet doet, kun je net als in Nederland, rekenen op boetes of ergere straffen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...