Handelsvolume in bitcoin daalt, ondanks grote stijgingen in 2023

Ondanks een indrukwekkende stijging van 75% voor de bitcoin prijs dit jaar, heeft het handelsvolume van de digitale munt een opvallende daling laten zien. Bijna alle uitwisselingsplatformen registreerden in juli dubbelcijferige dalingen vergeleken met het voorgaande jaar.

Handelsvolume in bitcoin daalt, ondanks grote stijgingen in 2023
Handelsvolume op grote beurzen volgens Kaiko

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin (BTC) $29.150 met een marktkapitalisatie van $567,0 miljard. Wanneer men deze prijs vergelijkt met goud, dan zou één BTC gelijk staan aan 15,0 ounces goud. De marktkapitalisatie van Bitcoin is 4,35% van die van goud.

Wat betreft de algemene beschikbaarheid van de munt, is 92,61% van het totale te minen aanbod van Bitcoin al in omloop, wat neerkomt op 19.449.486,83 BTC. Daarbij is er nog een aanbod van 1.550.293,73 BTC dat nog gemined moet worden. Van de totale voorraad wordt 8,56% ofwel 1.664.867 BTC vastgehouden in bedrijfskluizen, met een totale waarde van $48,5 miljard.

Ondanks de sterke positie van Bitcoin in de markt, wijst de afname van het handelsvolume op een mogelijk verminderde interesse of activiteit onder beleggers en handelaren. Analisten zijn nog aan het speculeren over de mogelijke oorzaken en gevolgen van deze trend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...