Handelsvolume voor bitcoin fonds van Grayscale hoogste punt in lange tijd

1071 totale weergaven

De interesse in het bitcoinfonds van Grayscale wint weer aan populariteit. Althans, dat is te zien als we naar het handelsvolume kijken.

Recordprijs

Om precies te zijn gaat het om GBTC, het Grayscale Bitcoin Trust. Institutionele beleggers kunnen eenvoudig blootstelling vinden aan bitcoin tegen een lage managements fee. Beleggers hoeven dan geen private keys vast te houden of zich zorgen te maken over regelgeving.

Nadat de premium op GBTC-aandelen al begon te dalen sinds het handjevol aan nieuwe ETF-aanvragen van onder andere BlackRock, BitWise en Fidelity, zien we nu ook een ontwikkeling met het handelsvolume.

De dagelijkse volumes voor het grootste fondsproduct van Grayscale bereikte op 13 juli een piek van $183 miljoen. Het vorige hoogtepunt stond 20 juni, iets minder dan een maand geleden, nog op $170 miljoen.

Handelsvolume voor Grayscale Bitcoin Trust op hoogste punt in lange tijd

Sinds vorige maand is er duidelijk een hoger handelsvolume te zien van GBTC. Vanaf dat moment daalde ook de negatieve premium vanaf het dieptepunt van bijna -50% tot momenteel -26%.

Dit is dan ook weer precies waarom de roep om een spotmarkt ETF zo luid is. Daarbij is er géén afwijkende koersontwikkeling van de ‘bitcoinaandelen’ ten opzichte van de spotprijs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale