Handelsvolume XRP stijgt bizar hard met 84,63%: Nu investeren in Ripple?

15922 totale weergaven
xrp handelsvolume

Het handelsvolume van XRP is de afgelopen 24 uur met maar liefst 84,63% gestegen en bereikte $2,38 miljard. Deze stijging komt vooral door meer handelsactiviteiten op grote cryptocurrency beurzen. Maar wat betekent deze stijging voor de XRP koers?

Handelsvolume van Ripple stijgt ondanks daling XRP koers

Binance leidde de stijging met een handelsvolume van $448,15 miljoen. Bybit volgde met $204,52 miljoen en Bitget had een volume van $183,25 miljoen. Ondanks deze grote toename in handelsvolume, is de prijs van XRP gedaald. Op dit moment wordt XRP verhandeld voor $0,4915, wat een daling is van 2,44% in de afgelopen 24 uur.

Technische indicatoren laten meer zien over de marktpositie van XRO. De RSI staat op 42, wat een neutrale zone aangeeft. Dit betekent dat XRP niet overbought of oversold is, waardoor er ruimte is voor prijsbewegingen in beide richtingen, afhankelijk van de marktdynamiek en het sentiment van investeerders.

Daarnaast handelt de XRP koers momenteel boven zowel de 200-daagse SMA als de 200-daagse EMA. Dit betekent meestal een bullish trend, wat kan wijzen op positieve ontwikkelingen voor XRP op korte termijn.

Gaat de XRP koers nog stijgen?

Volgens een rapport van Oliver Michel, CEO van Tokentus Investment AG, zou XRP later dit jaar met meer dan 2.000% kunnen stijgen. Michel merkte op dat XRP verschilt van Ethereum (ETH) en Solana (SOL). In tegenstelling tot deze cryptocurrencies heeft XRP het afgelopen jaar weinig verandering getoond. Maar van 2014 tot begin 2017 vormde de altcoin een wigpatroon, wat resulteerde in een stijging van 4.300%.

Analisten lieten zien dat de altcoin zijwaarts handelde, een paar dagen voordat het een rally maakte. Direct daarna bereikte de asset een recordhoogte van $3,84. Op het moment van schrijven handelde de altcoin 87% lager dan deze hoogste prijs. Michel merkte op dat XRP met 39.700% was gestegen vanaf eerdere diepterecords. De analist verwacht niet zo’n enorme stijging, maar voorspelt dat xrp dit jaar zou kunnen stijgen naar tussen de $8 en $10.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...