XRP koers daalt na aankondiging stablecoin en SEC kritiek – waarom zakt Ripple vandaag?

26277 totale weergaven
xrp koers

Op 4 april kondigde Ripple de lancering van een nieuwe stablecoin aan. Deze stablecoin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en zal Ripple USD (RLUSD) heten. Ripple USD zal ergens in 2024 worden gelanceerd, hoewel de exacte datum nog onduidelijk is. Verder opereert de stablecoin op de XRP Ledger en op Ethereum.

Stablecoins zijn erg populair in de crypto markt omdat traders ze tussentijds gebruiken om van de ene crypto naar de andere te traden. Een stablecoin heeft altijd een bepaalde technologische koppeling aan de prijs van een fiat valuta, waardoor Ripple USD in dit geval precies de koers van de dollar zal volgen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Kritiek SEC over Ripple USD – waarom zakt Ripple?

Hoewel de Ripple USD stablecoin nog niet is gelanceerd, heeft het al wel kritiek ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die op het moment een lopende rechtszaak heeft tegen Ripple. Sinds december 2020 zijn de twee entiteiten vermengd in een juridische kwarrel, toen de SEC het bedrijf ervan beschuldigde dat het meer dan $ 1,3 miljard heeft opgehaald door XRP te verkopen in een ongeregistreerd aanbod van effecten.

De SEC noemde de nieuwe stablecoin van Ripple een “ongeregistreerd crypto effect”. Als gevolg van deze opmerking is de Ripple koers in de afgelopen week gaan dalen, waarbij het momenteel een waarde heeft van $ 0,4997.

Ripple koers grafiek
Ripple koers / Bron: CoinMarketCap

De Ripple koers bereikte een dieptepunt van $ 0,4649 op 14 juni, twee dagen nadat CEO Brad Garlinghouse de naam van de nieuwe stablecoin bekend had gemaakt. Sindsdien is de koers met 7,49% gestegen naar zijn huidige waarde.

De technische indicatoren van XRP geven op dit moment een bullish signaal. Zo heeft de Relative Strength Index (RSI) momenteel een waarde van 66,8. Dit geeft aan dat de koopdruk hoger ligt dan de verkoopdruk, terwijl het middel momenteel nog niet overbought is.

Daarnaast ondersteunt de Moving Average Convergence Divergence (MACD) dit signaal met een positieve waarde. XRP-investeerders kunnen dus op korte termijn nog een kleine stijging verwachten.

In een maand tijd is de Ripple koers echter met 4,22% gedaald, mede dankzij een forse daling op 7 juni. Het blijft daarom nog maar de vraag of de Ripple koers kan herstellen naar het lokale hoogtepunt van $ 0,5491 op 21 mei.

Ripple alternatieven met betere vooruitzichten

Op basis van technische indicatoren is het erg waarschijnlijk dat Ripple op korte termijn zijn hoogtepunten van eerder dit jaar weet te herpakken. Daarnaast moeten gebruikers de uitspraak van de rechtszaak tegen de SEC nog afwachten, waarbij de SEC een boete eist van $2 miljard.

Beleggers die op zoek zijn naar stijgingen op korte termijn, kunnen daarom beter investeren in de beste altcoins. Deze projecten bieden betere stijgingen dan Ripple vanwege hun nieuwe, innovatieve utiliteit en relatief lage marktkapitalisatie.

PlayDoge – crypto Tamagotchi play-to-earn game

PlayDoge ($PLAY) neemt je mee terug naar de jaren 90’s met zijn pixelachtige 8-Bit play-to-earn game. Deze innoverende game doet inspiratie op van Tamagotchi en laat je je eigen PlayDoge opvoeden. Verdien $PLAY tokens door je virtuele huisdier op tijd eten te geven, te trainen en te laten slapen. Voltooi minigame levels om nog meer tokens te verdienen.

PlayDoge presale page play-to-earn game

Spelers die hoog eindigen in de leaderboards ontvangen extra beloningen. Daarnaast is het ook mogelijk om $PLAY te staken voor passief inkomen. Dankzij zijn speelse uiterlijk zou dit de volgende grote meme coin kunnen zijn. Door $PLAY tokens te kopen tijdens de presale, investeer je mogelijk in de volgende Dogecoin of Shiba Inu.

In de presale wordt 50% van de 9,4 miljard tokens verkocht tegen een lage prijs. Op het moment kunnen investeerders $PLAY tokens kopen voor slechts $ 0,00509 per stuk. Wees er op tijd bij, want de prijs zal over een dag verder stijgen. Investeer nu in $PLAY en verdien tokens door je PlayDoge op te voeden en geniet van eindeloos speelplezier.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz – omarm de geest van basejumpen met deze meme coin

De gloednieuwe meme coin Base Dawgz ($DAWGZ) omarmt de geest van het basejumpen en verpakt dit in een humoristische mascotte. Spring van blockchain naar blockchain en geniet van naadloze transacties tussen de Base Chain, Ethereum, Avalanche, Solana en de BNB Chain. Geniet van de lage transactiekosten en hoge verwerkingssnelheden die de Base Chain biedt en handel erop los.

Base Dawgz roadmap

In totaal bevat het project 8.453.000.000 $DAWGZ tokens. Deze tokens zijn verdeeld over de presale (20%), staking (20%), liquiditeit (20%), marketing (15%), DAWGZ beloningen (15%) en exchange listings (10%). Dankzij deze verdeling komt uiteindelijk 55% van de tokens direct in handen van de community, waardoor deze de macht zal hebben over de $DAWGZ koers.

Ook organiseert Base Dawgz een airdrop die je creativiteit en betrokkenheid test. Verbind je X account en maak en deel Base Dawgz memes of andere content om punten te verdienen. Na de presale zul je deze punten kunnen inwisselen voor tokens. Wacht niet langer en koop nu $DAWGZ tokens voordat deze de lucht in schieten. De presale heeft al $1,6 miljoen opgehaald en tokens kosten nu slechts $0,00502 per stuk.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd