Hardware walletmaker Ledger haalt $380 miljoen aan vers geld op

Hardware walletmaker Ledger uit Parijs heeft $380 miljoen aan investeringen binnengehaald. Door deze nieuwe kapitaalronde wordt de waarde van de onderneming geschat op 1,5 miljard dollar.

$1,5 miljard is nog maar het begin

Dan Tapiero, oprichter en CEO van digitaal investeringsfonds 10T Fund had de leiding over deze investeringsronde. Het fonds stak al eerder al 200 miljoen dollar in de walletfabrikant. Al snel volgde andere investeerders zoals Tekne Capital, Uphold Ventures, Felix Capital en Inherent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘De waarde van Ledger wordt momenteel op zo’n $1,5 miljard geschat, maar toch is ons doel een waardering van $100 miljard te bereiken. Dit doordat de markt heel groot gaat worden.’, zo laat Pascal Gauthier, de CEO van Ledger weten.

Bitcoin vergelijken met goud is leuk, maar deze markt gaat alle waarde op aarde bezitten, de gehele wereld zal op de blockchain staan. Ledger zit in een unieke positie om daar een grote rol in te gaan spelen.’

De investeringen zullen worden gebruikt voor onder andere product innovatie. Zo wil Ledger klanten ook toegang geven tot nieuwe trends zoals Decentralized Finance (Defi). Verder is het bedrijf van plan het besturingssysteem te verbeteren en zijn er plannen om nog eens 300 man aan te nemen. Momenteel werken er 360 mensen bij Ledger.

Datalek

Een hardware wallet is een tool om je private keys, de toegang tot je Bitcoin, in eigen beheer te nemen. Vandaar dat er een keuze is om met een hardware wallet eigenaarschap te houden over je bitcoin en de corresponderende private keys.

In een persbericht heeft de wallet maker laten weten dat zo ongeveer 15% van alle cryptovaluta wordt opgeslagen door de producten van de onderneming. Verdeeld over 3 miljoen hardware wallets in 190 landen. Afgelopen zomer ging het wel even mis, tijdens een lek zijn er data over klanten gestolen.

Deze werden toen gebruikt voor phishing mails. Ook in december ging het mis, persoonlijke informatie van maar liefst een kwart miljoen klanten werd online gepubliceerd. Ledger gaf de schuld deels aan de klantenservice van Shopify en deelde verder beloning uit van $350.000 voor informatie over de mensen achter de datalek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom
dan eens langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android
Nieuws app
of iOS
Nieuws app
.

Lees meer over:
investeringLedger