Hardwaregigant Intel wil in 2022 nog eerste bitcoin mining chips leveren

Intel wil in dit jaar nog de eerste bitcoin mining chips leveren. De hardwaregigant heeft Argo en Block dit jaar nog de eerste levering beloofd.

Bij de aankondiging neemt Intel uitgebreid de tijd om te melden dat het hier gaat om hele groene, efficiënte chips. In het persbericht speelt Intel in op het sentiment van het energiegebruik van miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Argo Blockchain en Block (van Jack Dorsey) kunnen rekenen op de eerste chips. Er is naast beloftes nog niets bekend over de effectiviteit van de chips van Intel. De wereld van bitcoin mining is enorm competitief. De industrie rondom bitcoin mining hardware zit in de lift. De meeste grote leveranciers hebben al bestellingen aangenomen die pas (ver) in 2023 worden geleverd.

Intel

Intel wil de markt veroveren met hun hardware. De industrie rondom bitcoin is uitgegroeid tot een miljarden business. Als Intel hier succesvol is dan heeft het een grote nieuwe afzetmarkt gevonden. Met hun halfgeleiders (of semiconductor) hoopt Intel hun klanten een voordeel te geven in de strijd om nieuwe bitcoin.

Raja M. Koduri, hoofd van de Accelerated Computing Systems and Graphics Group, legt in een blogpost de nadruk op energie-efficiëntie. De grootste kostenpost voor datacentra van bitcoin miners is de energierekening. Een van de belangrijkste eisen is dus ook dat het effectief om gaat met energie.

Intel liet in januari van dit jaar definitef weten dat ze iets met bitcoin en mining gingen doen. Het is nu duidelijk dat de verkoop en levering dit jaar al gaat gebeuren.

De nieuwe ASIC-miners van Intel zijn nog niet getest in de grote boze buitenwereld. De eerste klanten zullen ongetwijfeld hun prestaties delen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIntelmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...