Hedgefonds wil Bitcoin (BTC) claims van slachtoffers Mt. Gox kopen

De beleggingsbeheerders van Fortress Investment Group willen de bitcoin (BTC) claims van de schuldeisers van Mt. Gox opkopen. Dat meldt Bloomberg.

Mt. Gox was in 2014 de grootste bitcoinbeurs en moest na onrust en hacks de deuren sluiten. Duizenden vroege bitcoiners verloren geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De zaak rondom het faillissement loopt al jaren. De schuldeisers kunnen inmiddels hun claims indienen om een deel van hun verloren bitcoin terug te krijgen.

Bitcoin opkopen

De 200.000 (!) BTC blijven tot tenminste maart 2020 staan waar ze staan. Wanneer het geld ooit wordt verstuurd is nog onduidelijk, maar Fortress Investment hoopt een groot deel hiervan op te kopen tegen een lage prijs van $778 per BTC, eerder was dat $900.

Schuldeisers hebben tot aan het eind van dit jaar om op het aanbod in te gaan.

Bloomberg heeft via een anonieme bron het voorstel van Fortress in handen gekregen. Het uitstellen van het proces kan een reden zijn voor slachtoffers om hun claim op te geven en gewoon voor het snelle aanbod van de investeerders te gaan.

Proces van Mt. Gox

Fortress claimt dat het hele proces van uitbetalingen nog jaren kan duren. Logisch, want zij willen zo goedkoop mogelijk deze claims opkopen.

In plaats van wachten op de rechtszaken en andere administratie, kun je binnen drie dagen de uitbetaling van Fortress verwachten.

Het proces ligt in handen van een Japanse advocaat, Mt. Gox was gevestigd in Japan. Nobuaki Kobayashi is door een rechter aangewezen als curator. Hij beheert de fondsen en bezittingen van het inmiddels failliete Mt. Gox.

Voorlopig staan de bitcoin dus nog tot tenminste maart 2020 vast. Mensen wacht inmiddels al jaren op hun bitcoin. Zeker met de prijsstijgingen sinds 2014 in het achterhoofd is dat bijzonder frustrerend.

Een snelle optie om in ieder geval wat geld terug te krijgen is misschien zo gek nog niet. Wanneer de bitcoin ooit vrij komen is onduidelijk, maar een groot investeringsfonds kan dit gokje blijkbaar wel nemen.

Veilig je bitcoin opslaan? Check de hardware wallets in de webshop.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...